Αλμυρές συνταγές
Μους λευκού ταραμά με το θερμομιξ
- Hits: 34
Θα μου πεις εσύ τώρα: “εντάξει, φτάνει πια με τις ευφάνταστες ονομασίες! τι διαφέρει η ταραμοσαλάτα από αυτό το σκεύασμα;” Λοιπόν θα σου απαντήσω πως η διαφορά είναι μεγάλη…Όχι πως περιφρονούμε την υπέροχη ταραμοσαλάτα, αλλά αυτή γίνεται με πατάτα ή μουλιασμένο ψωμί ή τριμμένους ξηρούς καρπούς σε κόποιες περιπτώσεις ενώ δώ μιλάμε για μια αφράτη , βελούδινη κρέμα που παρασκευάζεται με τη μέθοδο που φτιάχνουμε και την κλασική μαγιονέζα με τους κρόκους των αυγών και την προσεκτική, σταθερή ροή του λαδιού μέχρι να δέσει…Ακριβώς αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούμε κι εδώ αντικαθιστώντας τους κρόκους με τον ταραμά που δεν είναι τπιποτε άλλο από τα αυγά του ψαριού…Τη λες λοιπόν και νηστίσιμη μαγιονέζα…
Υλικά:
60-80 γρ. Χυμό λεμονιού
60 γρ. Νερό
100 γρ. Λευκό ταραμά
450 γρ. Ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Ζυγίζουμε το ηλιέλαιο μέσα σε ένα δοχείο και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε για ενάμισι λεπτό/ ταχ. 6
Ρυθμίζουμε για άλλα 2 λεπτά/ταχ. 6 και ενώ δουλεύει το θερμομιξ προσθέτουμε πάνω στο κλειστό καπάκι το λάδι ώστε να τρέχει σιγά σιγά. Όταν απορροφήσει όλο τα λάδι η μους ταραμά είναι έτοιμη!
Μεταφέρουμε σε μπωλ και σερβίρουμε.
Διατηρείται για αρκετό καιρό στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!