Αλμυρές συνταγές
Γαρίδες σαγανάκι με το θερμομιξ
- Hits: 32
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νοστιμότατο πιάτο με τα πιο αγαπημένα υλικά και με τον πιο απλό κι εύκολο τρόπο. Θα ζυγίσουμε, θα σωτάρουμε και θα μαγειρέψουμε τα υλικά μας στο θερμομιξ και αφού πετύχουμε την τέλεια προετοιμασία θα μεταφέρουμε το περιεχόμενο του κάδου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και θα το ψήσουμε για λίγο με τυρί φέτα…Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει αμέσως μόλις βγει αυτό το αριστούργημα από το φούρνο; καλό ζυμωτό ψωμί να έχεις κι όρεξη για φαγητό…
Υλικά:
500 γρ. Γαρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ούζο ή λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 κύβο λαχανικών
100 γρ. Τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε πολύ σχολαστικά τις γαρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε , τις λαδώνουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε στο καλαθάκι.
Ρίχνουμε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα / ταχ. 5
Προσθέτουμε τότε το λάδι και την πιπεριά σε λωρίδες και σοτάρουμε για 5 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ ταχ. 1
Προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, το μαϊντανό, το ούζο και τον κύβο, τοποθετούμε το καλαθάκι με τις γαρίδες στη θέση του και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά/ θερμοκρασία varoma / ταχ. 1
Τότε αδειάζουμε τις γαρίδες και τη σάλτσα από τον κάδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύουμε ελαφρά, χονδροτρίβουμε από πάνω τη φέτα και αφού τη σκορπίσουμε σε όλη την επιφάνεια, ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία ροδοψημένη επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με ένα καλό λευκό κρασί και ζυμωτό ψωμί.
Καλή όρεξη!