tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτσα στα γρήγορα χωρίς μαγιά

Η πίτσα θεωρείται επιτυχημένη και ιδανική όταν έχει ένα λεπτό και φίνο , αέρινο ζυμαράκι και σκεπάζεται απαλά με λίγα , εκλεκτά και καλοσυνδυασμένα υλικά. Έτσι την γνωρίζω και έτσι την αγαπώ την πίτσα αντλώντας την έμπνευση και τη μαγεία από τους πρώτους διαδάξαντες , γειτονές μας Ιταλούς…Είναι όμως και  κάποιες φορές που αναζητώ κάτι πιο χορταστικό και κάτι πιο “γεμάτο” και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Στη περίπτωση αυτή έχω την ιδανική λύση : Ένα υπέροχο ζυμάρι φτιαγμένο με φαρίνα και γιαούρτι που δε χρειάζεται να το περιμένει κανείς να φουσκώσει , γιατί πολύ απλά φουσκώνει “μόνο του” μέσα στο φούρνο και χαρίζει ένα δελεαστικό και λαχταριστό αποτέλεσμα που ολοκληρώνεται με τα υλικά που εμείς θέλουμε να προσθέσουμε πάνω σ’ αυτό…Ας προθερμάνουμε το φούρνο κι ας ξεκινήσουμε…σε μια ώρα η πίτσα μας θα είναι στο τραπέζι!

 

pizza express1

Υλικά :

Για το ζυμάρι:

 350-400 γρ. κόκκινη φαρίνα

500 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 

1 κ.σ. αλάτι

Μίγμα αποξηραμένων αρωματικών βοτάνων (προαιρετικά) 

Για την πίτσα:

1 κούπα σάλτσα ντομάτας της προτίμησής μας

12 λεπτές φέτες σαλάμι μπύρας

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

200 γρ. τριμμένο , κίτρινο τυρί (ένταμ , γκούντα , κασέρι, μοτσαρέλλα, κλπ)

100 γρ, τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα

4-5 λωρίδες μπέικον

Λίγα ντοματίνια και λίγα φύλλα βασιλικού

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι

pizza express2pizza express3pizza express4pizza express5pizza express6pizza express7pizza express8pizza express9pizza express10pizza express11pizza express13pizza express12

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φαρίνα και το γιαούρτι , το αλάτι και τα αρωματικά βότανα. Τα ανακατεύουμε στην αρχή με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι (ξεκινάμε με 350 γρ. φαρίνα κι αν δούμε ότι κολλάει στα χέρια τότε προσθέτουμε λίγη ακόμα) . Όταν γίνει ένα ομοιόμορφα και απαλό ζυμαράκι , στρώνουμε μια λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και πάνω εκεί αδειάζουμε το ζυμάρι. Με τα χέρια μας το απλώνουμε σιγά-σιγά μέχρι να πάρει το σχήμα του ταψιού πασπαλίζοντας αν χρειαστεί με λίγο αλευράκι. 

Σκορπίζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Στρώνουμε το σαλάμι σε όλη την επιφάνεια κι από πάνω σκορπίζουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και από πάνω το μπέικον. Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού εδώ κι εκεί , πασπαλίζουμε με αλάτι , πιπέρι και θυμάρι και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με πολύ λίγο ελαιόλαδο. 

Η πίτσα είναι έτοιμη για ψήσιμο!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 40-45 λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε πως η πίτσα μας έχει ροδοψηθεί και έχει πάρει ωραίο χρώμα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως…Προσοχή γιατί είναι εθιστική και τρώγεται μετά μανίας…

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...