Ζαμπονοτυρόπιτα πλισέ
- Hits: 3641
Αυτή η πίτα έχει βρεθεί μπροστά μου πολλές φορές…όλο έλεγα θα τη δοκιμάσω και πάντα κάποια άλλη συνταγή προέκυπτε και την “έσπρωχνε” στα “προσεχώς” και στις σημειώσεις και στα αρχεία… όμως αυτή την εβδομάδα ήρθε η σειρά της πανηγυρικά και με πολύ κέφι . Είχα όλα τα υλικά στο ψυγείο , είχα χρόνο στη διαθεσή μου , είχα και την οικογένεια να παραπονιέται ότι πεινάει , είχα και μια συνταγή πολύ ενδιαφέρουσα! Απλή στην κατασκευή και πολύ ευχάριστη σε μισή ωρίτσα ήταν στο φούρνο…Έγινε πεντανόστιμη...
Δείτε την :
10 φύλλα κρούστας
200 γρ. τυρί γκούντα ή παραπλήσιο , κίτρινο τυρί
150 γρ. φέτα
6 φέτες φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής μας
300 γρ. φρέσκο γάλα (ελαφρύ)
2 αυγά
100 ml ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.σ. αλεύρι (20 γρ.)
Αλάτι και πιπέρι
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Αφού τρίψουμε τα τυριά και κόψουμε το αλλαντικό σε κομματάκια τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπωλ . Λαδώνουμε το μεγάλο , τετράγωνο ταψί του φούρνου και παίρνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας . Το απλώνουμε και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνειά του μια χούφτα από τη γέμιση τυριών-φιλέτου. Μαζεύουμε τότε στην μια άκρη του ταψιού το φύλλο πλισάροντάς το . Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα στοιβάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο . Όταν τελειώσουν φύλλα και γέμιση , το ταψί θα έχει γεμίσει . Τότε ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι το γάλα , τα αυγά , το ηλιέλαιο , το μπέικιν και το αλεύρι , αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα . Περιλούζουμε τότε τα φύλλα με αυτό το μίγμα , αφήνουμε την πίτα για 15-20 λεπτά να πιει τα υγρά της ενώ προθερμαίνουμε το φούρνο . Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 190ο , στην κάτω σχάρα . Τα τελευταία 8 λεπτά , κατεβάζουμε το ταψί στον πάτο του φούρνου για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε καλά και δε “λασπίζουν” τα φύλλα . Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή αυτή βρήκα στο εξαιρετικό blog “ζουζουνομαγειρέματα"