tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γαριδοσαλάτα με μαγιονέζα

Αυτό το ορεκτικό έχει να κάνει με τις παιδικές μου αναμνήσεις…και όχι με απλά καθημερινά πράγματα , γιατί όπως και να το κάνουμε τα χρόνια εκείνα  τα παιδικά , είχαν μια μαγεία , όλα έπαιρναν άλλη διάσταση στα αθώα μας μάτια και όλα φάνταζαν μεγάλα και σπουδαία . Όταν η μητέρα λοιπόν είχε τραπέζι ,  το πιο σπουδαίο ορεκτικό ,  το επίσημο , το ανυπέρβλητο που στόλιζε το μπουφέ ήταν η γαριδοσαλάτα . Τη διακοσμούσε μάλιστα με κλωνάρια μαϊντανού σα λουλούδι και τότε ήταν που η μητέρα φάνταζε στα μάτια μου ακόμα πιο σπουδαία , ακόμα πιο άξια και τρανή . Την ίδια γαριδοσαλάτα φτιάχνω κι εγώ σε κάθε ευκαιρία μιας και η γεύση της με ξετρελαίνει και την απολαμβάνω με το παραπάνω κάθε φορά όπως τότε…

garidosalata1
Υλικά :


1/2 κιλό γαρίδες
4-5 πατάτες
2-3 καρότα
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης (σε άλμη από βάζο)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο αλλά όχι τριμμένο
1 χούφτα κάππαρη
1 κ.σ. worcester sauce (αυτό δεν το έβαζε η μαμά)
1 κούπα μαγιονέζα
1 κ.σ. (γεμάτη μουστάρδα)
Αλάτι και πιπέρι

garidosalata2garidosalata3garidosalata4garidosalata5garidosalata6garidosalata7garidosalata8garidosalata9

Εκτέλεση :
Πλένουμε τις γαρίδες με άφθονο νερό . Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν . Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τις γαρίδες να βράσουν κι αυτές . Όταν είναι έτοιμα κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους , τα καρότα σε μικρότερα κομματάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ . Καθαρίζουμε και τις γαρίδες , φυλάμε κατά μέρος λίγες ολόκληρες για τη διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε κομμάτια και τις προσθέτουμε κι αυτές στο μπωλ . Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι , την κάππαρη και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη . Αλατoπιπερώνουμε και ραντίζουμε τα υλικά με τη worcester sauce . Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα (συνταγή για τη μαγιονέζα θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ) με τη μουστάρδα και αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά . Τα ανακατεύουμε απαλά , διορθώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού , γαρνίρουμε με τις ολόκληρες γαρίδες και με λίγη ακόμα κάππαρη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα . Συνοδεύει τέλεια την ψαρόσουπα ή άλλα πιάτα με θαλασσινά.
Σημ. : Ο ζωμός που βράσαμε τα λαχανικά και τις γαρίδες είναι υπέροχος και σε καμιά περίπτωση δεν τον πετάμε . Μπορούμε να φτιάξουμε ένα εξαιρετικό ριζότο ή να τον χρησιμοποιήσουμε σε πιάτα με ζυμαρικά και θαλασσινά ή σούπες λαχανικών .
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...