Φασολια "χαντρες" κοκκινιστα
- Hits: 9094
Τα όσπρια , τα αγαπημένα και ωφέλιμα... Πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την καταπληκτική ποικιλία φασολιών , τις "χάντρες" , αυτά τα χαρκτηριστικά και πολύ νόστιμα φασόλια με τις κόκκινες γραμμώσεις (λόγω του κόκκινου χρώματος πολλοί τα αποκαλούν "μπαρμπούνια") . Ομολογώ πως είμαι ενθουσιασμένη , κάνω σα να έχω ανακαλύψει την...Αμερική . Περιττό να πω πως τα έχω στην πρώτη γραμμή της εβδομαδιαίας λίστας φαγητών. Η κατασκευή αυτή είναι πολύ απλή και πολύ γευστική , γεμάτη άρωμα και πλούτο από την ευλογημένη ελληνική γη.
Το ευχάριστο είναι ότι έχουν ενθουσιάσει όλη την οικογένεια και δε νομίζω ότι έτυχε...μάλλον πέτυχε :
Πάμε να τα μαγειρέψουμε :
Υλικά:
1/2 κιλό φασόλια χάντρες
3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά κέρατο (είναι πιο ελαφριά και δίνει πιο διακριτικό άρωμα) κομμένη σε λωρίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο (αν προτιμάμε και περισσότερο)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω από το βράδυ τα φασόλια στο νερό να μαλακώσουν. Την άλλη μέρα τα ξεπλένω και τα βράζω σε μπόλικο νερό για 15 λεπτά. Ξαφρίζω αν χρειαστεί και σουρώνω. Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρω τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και να μοσχοβολήσουν , προσθέτω στη συνέχεια το σκόρδο και την πιπεριά , τη ντομάτα , το μαϊντανό και τέλος τα φασόλια και λίγο νερό , ανακατεύω , σκεπάζω , χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσουν για μια ώρα. Τέλος ξεσκεπάζω , αλατοπιπερώνω το φαγητό , δυναμώνω για 1-2 λεπτά τη φωτιά ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και το φαγητό είναι έτοιμο! Σερβίρω στο πιάτο και ραντίζω (προαιρετικά) με λίγο ωμό ελαιόλαδο .
-Συνοδεύω με ελιές και καψαλισμένο ψωμί ολικής άλεσης!
Καλή όρεξη.