Γεμιστά μανιτάρια Portobello με καπνιστό τυρί Βερμίου
- Hits: 6365
Τα μανιτάρια άλλοι τα αγαπούν κι άλλοι δεν τα προτιμούν και τόσο. Γούστα είναι αυτά βέβαια... Εγώ ήμουν απ'αυτούς που όχι μόνο τα αγάπησα αλλά έγινα φανατική θαυμάστριά τους . Μετά ανακάλυψα τα πλευρώτους και η σχέση μας απογειώθηκε. Και δώσ' του στις σαλάτες και στα φαγητά της κατσαρόλας και στο ρύζι και στα μακαρόνια και στα σουφλέ...νόμιζα πως τα ήξερα όλα...όμως μου διέφυγαν τα Portobello , αυτά τα μεγάλα , ζουμερά μανιτάρια που τα γεμίζει κανείς με ό,τι μπορείς να φανταστείς και έχει στη στιγμή ένα έξοχο ορεκτικό!!!
Δείτε τα :
Υλικά:
9-10 μανιτάρια Portobello.
10 φέτες φιλέτο καπνιστής γαλοπούλας κομμένα σε τετράγωνα κομματάκια
6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 πιπεριά σε μικρά κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη στην πρέσσα
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
6 κ.σ. λάδι και άλλο λίγο για το άλλειμα των μανιταριών
250 γρ. καπνιστό τυρί Bερμίου τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
Αλάτι και πιπέρι
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
-Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και δεν τα βρέχουμε.
- Κόβουμε τα ποδαράκια τους και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το λάδι (6 κ.σ.) και στη συνέχεια τα τοματίνια , το φιλέτο γαλοπούλας , την πιπεριά , τον κύβο τριμμένο , το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί . Τα μαγειρεύουμε τόσο ώστε να φύγουν τα υγρά. Ανακατεύουμε διαρκώς . Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
-Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τα μανιτάρια , ανάποδα , σα βαρκούλες. Τα λαδώνουμε πολύ καλά και τα αλατίζουμε με προσοχή.
-Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στο καθένα και τα σκεπάζουμε με μια χούφτα τυρί τριμμένο . Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.
-Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 15 λεπτά . Σερβίρουμε άμεσως για να τα απολαύσουμε ζεστά και ζουμερά!
Καλή όρεξη!