tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπρόκολο-σαλάτα με σάλτσα μουστάρδας!

Έχω δυο κόρες , η μεγάλη λατρεύει το μπρόκολο και η μικρή ΔΕΝ  θέλει να το βλέπει στα μάτια της…. έλα όμως που το μπρόκολο είναι μαγική τροφή , ασπίδα κατά του καρκίνου και με ένα σωρό άλλες ευεργετικές ιδιότητες! Έπρεπε λοιπόν να βρούμε τον τρόπο να την κάνουμε να τρώει , όχι αναγκαστικά και με τη δυσαρέσκεια ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της αλλά πρόθυμα και με επίγνωση ότι κάνει καλό στην υγεία της. Τελικά δεν ήταν και πολύ δύσκολο…κατ'αρχήν ΠΟΤΕ δεν το σερβίρω πρόχειρα! Πάντα βγάζω το καλό σερβίτσιο για το μπρόκολο και πάντα το συνδυάζω με κομμάτια καρότου ώστε η χρωματική αυτή έκρηξη να της φτιάχνει τη διάθεση, σε συνδυασμό με τη σάλτσα μουστάρδας η οποία είναι γευστικότατη και απολαυστική…
Η σαλάτα αυτή συνοδεύει καταπληκτικά ψάρι ψητό ή ελαφρά μαγειρεμένα πουλερικά..
Δείτε την :

mprokolo1

Υλικά :


500 γρ. μπρόκολο φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 μέτρια καρότα
Αλάτι
Για τη σάλτσα :
8 κ.σ. λάδι
50 ml. χυμό λεμονιού (περίπου ένα μικρό λεμόνι)
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση :
Πλένουμε το μπρόκολο πολύ καλά και το κόβουμε σε φουντίτσες . Καθαρίζουμε και τα καρότα και το κόβουμε κι αυτά σε χοντρές ροδέλες . Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και λίγο νερό και τα βράζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ώστε να είναι al dente .(10-12 λεπτά είναι αρκετά) Σαφώς έτσι είναι πιο νόστιμα αλλά και πιο υγιεινά διότι με το πολύ βράσιμο , λιώνουν αλλά και χάνουν πολύτιμα συστατικά. Εναλλακτικά τα βράζουμε στον ατμό αν έχουμε αυτή τη δυνατότητα.
Τα  στραγγίζουμε , τα αραδιάζουμε στην πιατέλα μας , τα αλατίζουμε και τα περιλούζουμε με τη σάλτσα μουστάρδας , την οποία ετοιμάζουμε χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο σέικερ. ( Θα δούμε ότι η σάλτσα με το χτύπημα θα δέσει και θα γίνει μια ελαφριά , ωραιότατη κρέμα)
Σημείωση : Η σάλτσα αυτή είναι υπέροχη πάνω σε βραστό ή ψητό ψάρι και αντικαθιστά με τον πιο υγιεινό τρόπο τη μαγιονέζα ;)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...