tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φλογέρες τυριού με σιμιγδαλένια κρέμα!

Αυτές οι φλογέρες είναι καταπληκτικές.. Με τραγανό φύλλο κρούστας και μια γέμιση βελούδινη και τυρένια που λιώνει στο στόμα. Τις δοκίμασα σε ένα συγγενικό σπίτι ένα βράδυ και την άλλη μέρα με χαρτί και μολύβι στο χέρι τηλεφώνησα στην οικοδέσποινα  (που την έλεγαν Δέσποινα) και της ζήτησα τη συνταγή . Αυτή μου την έδωσε με μεγάλη προθυμία και αναλυτικές οδηγίες κι εγώ με την ίδια προθυμία και αγάπη τη δημοσιεύω:

tyroflogera1

Υλικά:

 

4 κούπες τυριά τριμμένα (δύο με φέτα  και δύο με κίτρινα)
2 κούπες γάλα
4 κ.σ. σιμιγδάλι (γεμάτες)
4 κ.σ. μαργαρίνη (κοφτές)
2 αυγά χτυπημένα
Αλάτι ανάλογα με το είδος των τυριών που επιλέξαμε και πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Λάδι για τα φύλλα (περίπου 200 γρ.)

tyroflogera2tyroflogera3tyroflogera4tyroflogera5tyroflogera6   tyroflogera7
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση-σιμιγδαλοκρέμα: Zεσταίνουμε (όχι βράζουμε) σε μέτρια φωτιά , σε μια κατσαρόλα το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Όταν αρχίζει να πήζει και να παίρνει κρεμώδη μορφή προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς. Περιμένουμε να πάρει μια μόνο βράση . Προσθέτουμε τέλος τα τυριά και αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως . Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το φύλλο και το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο ώστε να σχηματίσουμε χοντρές , μακρόστενες λωρίδες. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με λάδι και βάζουμε στο πάνω μέρος της μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση . Διπλώνουμε τα πλαϊνά της λωρίδας προς τα μέσα για να μη χύνεται η γέμιση και ρολάρουμε προς τα κάτω μέχρι να σχηματιστεί μια φλογέρα. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με όλα τα φύλλα. Αραδιάζουμε τις φλογέρες  στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα , τις αλείφουμε και από πάνω με λάδι  και τις  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην προτελευταία σχάρα , στους 200ο μέχρι να ροδοψηθούν (περίπου 40 -45 λεπτά).
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...