tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζυμαρόπιτα με μανιτάρια και φέτα

Η γεύση αυτής της πίτας με τρελλαίνει , γιατί το ζυμάρι που την πλαισιώνει είναι πολύ νόστιμο (περιέχει γιαούρτι και μαργαρίνη) , η αγαπημένη μας φέτα την κάνει πικάντικη και τα πολυαγαπημένα μας μανιτάρια δίνουν κι αυτά την φρεσκάδα τους και κάνουν αισθητή την παρουσία τους …Είναι μάλιστα τόσο χορταστική και έχει τόσο “γεμάτη” γεύση που δε θέλεις τίποτε άλλο! Ιδανικό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους , αυτή η πιτούλα θυμίζει μαμά και “μαμαδίστικες συνταγές” . Τα αρώματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πικοίλουν ανάλογα με την προτίμησή μας αλλά και την εποχή! Εγώ προτιμώ λίγο ψιλοκομμένο άνιθο αλλά και ο δυόσμος ή απλά το πιπεράκι αρκούν για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα!

manitaropita koyroy1

Υλικά :


Για τη ζύμη :
500 γρ. κοκ. φαρίνα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. μαργαρίνη
Για τη γέμιση :
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
6 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
500 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
3 αυγά χτυπημένα
Μια χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο (ή άλλο μυρωδικό της προτίμησής μας)
Λίγο ακόμα πιπέρι

manitaropita koyroy2manitaropita koyroy3manitaropita koyroy4manitaropita koyroy5manitaropita koyroy6manitaropita koyroy7manitaropita koyroy8manitaropita koyroy9manitaropita koyroy10manitaropita koyroy11manitaropita koyroy12manitaropita koyroy13manitaropita koyroy14manitaropita koyroy15


Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνουμε και τα τρία υλικά στο μίξερ , τοποθετούμε το γάντζο που είναι ειδικό εξάρτημα για ζυμώματα και ζυμώνουμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου (μπορούμε φυσικά να ζυμώσουμε και με τα χέρια μας) μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη να “ξεκουραστεί” και ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι κι όταν κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια . Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Στην πορεία θα βγάλουν κάποια υγρά οπότε συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν και να στεγνώσουν τελείως!
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τυρί , τον άνιθο , λίγο πιπέρι ακόμα και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε τα αυγά και τέλος τα σωταρισμένα μανιτάρια. Ανακατεύουμε άλλο λίγο.
Ετοιμάζουμε στη συνέχεια την πίτα:
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη , το ένα λίγο μεγαλύτερο και ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο 40x30 (ανοίγει πανεύκολα και δεν κολλάει καθόλου). Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή ταψάκι αντίστοιχης διάστασης φροντίζοντας να περισσεύει λίγο στα τοιχώματα. Απλώνουμε πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο με λίγο μικρότερες διαστάσεις (περίπου 2 εκατοστά μικρότερο) και σκεπάζουμε την πίτα. Πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσουν τα δυο φύλλα και τρυπάμε κοντά-κοντά με ένα πιρούνι την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...