Σαλάτα με σπανάκι και γλυκοπατάτα
- Hits: 3406
Καμιά φορά η σαλάτα κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο λόγω γεύσης ή λόγω ποικιλίας υλικών αλλά λόγω χρωματικής πανδαισίας . Η αλήθεια είναι ότι τις σαλάτες τις λατρεύω…μπορώ να τρέφομαι με αυτές αποκλειστικά και μόνο...και δε σας κρύβω πως κατά βάθος είναι που δε χορταίνω να τις δημιουργά και να τις βλέπω….Τα χρώματα και η ζωντάνια της σαλάτας δε συναντιέται σε κανένα μαγειρεμένο πιάτο...σήμερα η σαλάτα μας ντύθηκε στα πράσινα και τα πορτοκαλί μιας και αποτελείται από σπανάκι baby και από υπέροχη , μοναδική , αγαπημένη ψητή γλυκοπατάτα!
100 γρ. φύλλα σπανάκι baby
1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
Λίγο λάδι και αλάτι για τη γλυκοπατάτα
Για τη σως:
5 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
1 κ.γλ. μέλι
Για το σερβίρισμα :
1 κ.γλ. σουσάμι
Προαιρετικά ανθότυρο ή cottage cheese
Εκτέλεση :
-Αφού καθαρίσουμε τη γλυκοπατάτα και την κόψουμε σε κύβους , τοποθετούμε τα κομμάτια σε αντικολλητικό ταψάκι , αλατίζουμε καλά και ραντίζουμε με λίγο λάδι . Ψήνουμε στους 200ο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια και να είναι μαλακά! Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν αρκετά .
-Πλένουμε το σπανάκι και το στεγνώνουμε πολύ καλά. Το τοποθετούμε στη σαλατιέρα και σκορπίζουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας εδώ κι εκεί.
Φτιάχνουμε τη σως χτυπώντας τα υλικά σε ένα σέικερ και περιλούζουμε ομοιόμορφα τη σαλάτα . Προσθέτουμε το σουσάμι και το τυρί της προτίμησής μας και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Σημ. : Δεν αλατίζουμε το σπανάκι αλλά όπως βλέπουμε στα υλικά , το αλάτι το προσθέτουμε στη σως. Το αλάτι βοηθά να πήξει η σως και δίνει τη νοστιμιά που χρειάζεται όταν αναμιχθεί με το σπανάκι στη σαλατιέρα.