Σαλάτα πανδαισία (με προσούτο , μοτσαρέλα και βασιλικό)
- Hits: 6026
Απ’ αυτή τη σαλάτα όταν την σερβίρω παρατηρώ πως όλοι διστάζουν να ξεκινήσουν να πάρουν στο πιάτο τους…για να μη χαλάσει η “εικόνα” της…Είναι βέβαια μέχρι να γίνει η αρχή γιατί είναι τόσο νόστιμη , με τόσο ιδιαίτερη γεύση που όλοι ξεχνούν τις...ομορφιές και τις…ζωγραφιές και την τιμούν δεόντως ! Το τραγανό , αρωματικό καψαλισμένο ψωμάκι και τα φύλλα βασιλικού που την πλαισιώνουν είναι ιδανικά και η ντομάτα με το προσούτο και τη μοτσαρέλα συμπληρώνουν αυτό που λείπει ώστε να έχουμε μια σαλάτα ζουμερή , χορταστική και υπέροχη .
Δείτε τη :
2 μέτριες , ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
1 χούφτα τρυφερά φύλλα βασιλικού
1 μπάλα μοτσαρέλα των 125 γρ. (μπορούμε να προτιμήσουμε αυτή με τα χαμηλά λιπαρά)
4-5 φέτες προσούτο
Αλάτι και πάπρικα
Λάδι (μπόλικο) και βαλσαμικό ξύδι (μπόλικο)
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Καψαλίζουμε στη φρυγανιέρα το ψωμί του τοστ και το χοντροτρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπωλ . Το αλατίζουμε , προσθέτουμε και την πάπρικα , το ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. λάδι και 1-2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό και ανακατεύουμε καλά ώστε να υγρανθούν τα ψίχουλα και να νοστιμίσουν . Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση σύμφωνα με το γούστο μας . Σε άλλο μπωλ κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομματάκια , τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και προσθέτουμε τα φυλλαράκια βασιλικού . Αλατίζουμε , ραντίζουμε με μπόλικο λάδι και ξύδι βαλσαμικό και προσθέτουμε και τα ψίχουλα . Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μεταφέρουμε σε απλωτή σαλατιέρα . Συπληρώνουμε με τις φέτες προσούτο , ελέγχουμε τη γεύση , συμπληρώνουμε αν κάτι χρειάζεται (αλάτι , λάδι , ξύδι) και σερβίρουμε…
Καλή όρεξη!
H σαλάτα αυτή είναι βασισμένη σε μια συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα . Δεν αναφέρω συγκεκριμένες ποσότητες γαι τα τελευταία 4 υλικά γιατί η παρασκευή της βασίζεται στο προσωπικό γούστο .