tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτα με σπανάκι , πράσα και τυρί φέτα

Πίτα να 'ναι κι ό,τι να 'ναι λέω εγώ τώρα…και νομίζω όλοι συμφωνούν. Είναι το τέλειο ορεκτικό , το τέλειο κολατσιό , το τέλειο ελαφρύ γεύμα…αλλά και ο πιο έξυπνος τρόπος να δώσεις στα παιδιά ωφέλιμα συστατικά χωρίς γκρίνιες και διαμαρτυρίες…πόσες φορές θα τους πούμε για τον Ποπάυ για να φάνε δυο μπουκιές σπανακόρυζο; Ενώ με την ωραία αυτή πιτούλα τρώνε μισό ταψί και λένε κι ευχαριστώ..Όσο γαι την παρασκευή της είναι απλή κι ευχάριστη όπως όλες οι πίτες εξάλλου.
Ας φτιάξουμε λοιπόν άλλη μια απλή κι εύκολη πίτα με σπανάκι κι ας την απολαύσουμε..

spanakopita praso1
Υλικά:


1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. σπανάκι
5 πράσα
1/2 ματσάκι άνιθο
3 αυγά
200 γρ. τυρί φέτα
1 κούπα ελαιόλαδο
Λίγο γάλα εβαπορέ (μια μεριδούλα) για την κρόυστα στο τελείωμα
Αλάτι και πιπέρι

spanakopita praso2spanakopita praso3spanakopita praso4spanakopita praso5spanakopita praso6spanakopita praso7

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε πλένουμε και τεμαχίζουμε το σπανάκι και τα πράσα . Ζεματίζουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά και το σπανάκι για πολύ λίγο , μια-δυο βράσεις είναι αρκετές. Σουρώνουμε τα λαχανικά μας και  τα πιέζουμε με μια κουτάλα στο σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε το τυρί χοντροτριμμένο , τον άνιθο ψιλοκομμένο , τα σπανάκια κια τα πράσα , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί (30x35) και στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω , λαδώνοντάς τα και ενδιάμεσα ένα-ένα. Φροντίζουμε να προεξέχουν λίγο στα πλάγια . Αδειάζουμε στη μέση τη γέμιση , ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα χορταρικά  και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα χωρίς να παραλείπουμε να λαδώνουμε στα ενδιάμεσα. Πριν στρώσουμε το τελευταίο φύλλο γυρίζουμε τα κομμάτια που προεξέχουν προς τα μέσα , βάζουμε και το τελευταίο φύλλο και το γυρίζουμε προς τα κάτω. Χαράζουμε , λαδώνουμε λίγο ακόμα , ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με νερό και απλώνουμε το γάλα εβαπορέ για να κάνει ωραία κρούστα στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε μέτριο , προθερμασμένο φούρνο στους 200ο , για 40 -45 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί…περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...