tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τυρόπιτα σουφλέ

Αυτή την τυροπιτούλα δεν ήξερα πως να την ονομάσω…τυρόπιτα αφράτη , αλμυρή πατσαβουρόπιτα , τυρόπιτα σουφλέ ή τυρόπιτα με σερπαντίνες φύλλου;  Τελικά κατέληξα στο σουφλέ γιατί γίνεται αφράτη και γλασερή , λιώνει στο στόμα και τα υλικά χάνονται σε ένα μίγμα που όταν ψηθεί δίνει την αίσθηση μια φίνας και ελαφριάς πίτας . Την ανακάλυψα σχεδόν τυχαία και αυτοσχεδίασα με υλικά και λίγα φύλλα που είχαν ξεμείνει στο ψυγείο μου από άλλες κατασκευές….Τώρα που το καλοσκέφτομαι λοιπόν, αυτές οι δημιουργίες , με ό,τι υλικά υπάρχουν στο σπίτι, με ό,τι έχει απομείνει, με λίγο αυτοσχεδιασμό και με πολύ κέφι, είναι αυτές που χαρίζουν και το πιο όμορφο αποτέλεσμα.
Δείτε την :

tyropita soyfle1

Υλικά (για ένα σκεύος 30 x 20) :

5-6  φύλλα κρούστας
230 γρ. ανάμικτα τυριά τριμμένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
150 γρ. ξινόγαλα
3 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν
Αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο 

tyropita soyfle2tyropita soyfle3tyropita soyfle4tyropita soyfle5tyropita soyfle7tyropita soyfle8tyropita soyfle9tyropita soyfle10

Εκτέλεση :

-Τρίβουμε τα τυριά και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά. Παίρνουμε τα φύλλα και τα κάνουμε ρολό έτσι όπως όταν είναι τυλιγμένα στη συσκευασία τους , τα τοποθετούμε πάνω στη βάση κοπής και τα κόβουμε σα να κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκ. Όταν κόψουμε τα φύλλα , τα ξεμονεύουμε και βλέπουμε ότι έχουμε πολλές λωρίδες φύλλου σαν κορδέλες .
-Σε λεκάνη ρίχνουμε το ξινόγαλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα αυγά . Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και προσθέτουμε το μπέικιν , το αλάτι , το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο . Ανακατεύουμε άλλο λίγο και προσθέτουμε τις κορδέλες φύλλου. Ανακατεύουμε πάλι τα υλικά μας μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα φύλλα έχουν βρεχτεί εντελώς . Τότε προσθέτουμε και τα τυριά και τα ενσωματώνουμε κι αυτά στο μίγμα .Το μίγμα θα είναι πολύ υγρό , αυτό όμως δε μας ανησυχεί , όταν ψηθεί θα είναι πολύ αφράτο! Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ ή άλλο ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελαυταία σχάρα μέχρι να δούμε ότι η πίτα μας έχει ροδίσει καλά!
Καλή επιτυχία….

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...