Πίτσα με . . . άρωμα και χρώμα Ιταλίας! (mozzarella & prosciutto)
- Hits: 4615
Αυτή την πίτσα τη λατρεύω . Έχει κάτι το ξεχωριστό , έχει διακριτικό άρωμα βασιλικού , φίνα γεύση και ξεφεύγει από την πίτσα που ξέρουμε , αυτή τη χορταστική , πληθωρική Ελληνο-αμερικανο-ιταλική πατέντα (την οποία βέβαια προτιμάμε και αγαπάμε πολύ) . Η πίτσα που φτιάχνουμε σήμερα είναι λιτή και απέριττη , με δεμένη , ντοματένια σαλτσούλα και μπόλικη μοτσαρέλλα , ενώ το προσούτο δίνει τη δική του πινελιά . Δεν τη φτιάχνουμε για να χορτάσουμε μ'αυτή , αλλά για να συνοδέψουμε ένα παγωμένο , λευκό ποτήρι κρασί και να απολαύσουμε τη βραδιά μας... Σας την παρουσιάζω με πολύ καμάρι και χαρά!
Υλικά (για δυο πίτσες 25-28 εκ)
Μισή δόση ζύμη για πίτσα
250 γρ . τυρί mozzarella
8-10 φέτες προσούτο
1 κούπα τριφτή ντομάτα
1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγα ακόμα φύλλα βασιλικού , ολόκληρα για το τέλος
{webgallery}{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Eτοιμάζουμε το ζυμάρι σύμφωνα με τη συνταγή ''ζύμη για πίτσα''
-Ετοιμάζουμε τη σάλτσα , βάζοντας την τομάτα με το λάδι , τον ψιλοκομμένο βασιλικό , αλάτι και πιπέρι , όλα μαζί σε ένα αντικολλητικό ήάλλο τηγάνι . Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να ''δέσει '' η σάλτσα πάρα πολύ καλά . Δε θέλουμε να έχει καθόλου υγρά.
-Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι και από πάνω στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σάλτσα.
-Κόβουμε τη mozzarella σε μεγάλα τεράγωνα κομμάτια και τη σκορπίζουμε από πάνω. Λαδώνουμε το τυρί πολύ ελαφρά. . .
-Ψήνουμε σε δυνατό , προθερμασμένο φούρνο (220ο) για 7 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο έτσι καυτή καθώς είναι, τοποθετούμε πάνω τις φέτες προσούτο σε σχήμα φωλιάς και σκορπίζουμε φρέσκα φύλλα βασιλικού (απαραίτητα).
Συνοδεύουμε με λευκό παγωμένο κρασί και την απολαμβάνουμε . . . .
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!