Ψαρονέφρι με πιπεριές , φρέσκα μανιτάρια και γλυκό κρασί SAMOS!
- Hits: 9532
Το ψαρονέφρι είναι ένα μέρος του χοιρινού κρέατος που πρέπει να προτιμάμε συχνά , αν αγαπάμε το χοιρινό αλλά θέλουμε να αποφεύγουμε τα πολλά λιπαρά!….είναι γευστικότατο , πολύ μαλακό κρέας και έχει πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Εδώ θα το φτιάξουμε με αρωματικές πιπεριές και γλυκό κρασί Samos. Το κρασί αυτό είναι ένα αγαπημένο γλυκό κρασί με έξοχο άρωμα και δυνατή γεύση . Δίνει λοιπόν ένα υπέροχο αποτέλεσμα , κατάλληλο να σταθεί στο γιορτινό τραπέζι ή να δώσει μια γιορτινή νότα στην καθημερινότητά μας , ενώ δε χρειάζεται και πολύ κόπο για να ετοιμαστεί ! Είναι εξαιρετικό κι εγώ προσωπικά το αγαπώ πολύ !
Ας το δούμε :
Υλικά:
700γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κομμάτια ή στρογγυλές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
300γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 κ.γλ. πολτό ντομάτας διπλής συμπύκνωσης
3/4 του ποτηριού (του κρασιού) κρασί Samos
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
Εκτέλεση:
-Πλένουμε , κόβουμε και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας , κρέας , πιπεριές , ντομάτα , μανιτάρια και κρεμμύδια…
-Σε απλωτή κατσαρόλα ή βαθύ , σκεπαστό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας μας κι από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο , προσθέτουμε και τα λαχανικά και τα σωτάρουμε λίγο κι αυτά…..Αναδεύουμε λίγο το σκέυος να ανακατευτούν τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε και την ντομάτα (φρέσκια και πολτό) , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε και την πάπρικα , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκαπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 40-45 λεπτά περίπου. Τέλος το ξεσκεπάζουμε κι αν έχει πολλά υγρά , δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά ώστε να εξατμιστούν και να μελώσει η σάλτσα μας…. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες , ρύζι (basmati ή τύπου Αμερικής) ή φαρφάλες …
Καλή όρεξη!