Σούπα τρικολόρε με πολυσπόρι
- Hits: 4358
Τη συγκεκριμένη σούπα ανακάλυψα πριν λίγο καιρό κι αμέσως μου κίνησε το ενδιαφέρον! Πρόκειται για πολλά όσπρια μαζί επιλεγμένα σε μια συσκευασία . Η βασική συνταγή προτείνει μια εξαιρετική σούπα την οποία και έφτιαξα αμέσως και ομολογώ πως ενθουσιάστηκα….διαβάζοντας , ανακάλυψα ότι σούπα με ποικιλία οσπρίων έβραζαν στην αρχαιότητα προς τιμή του θεού Απόλλωνα με σκοπό να ευνοήσει τη σοδιά αλλά και στους νεότερους χρόνους ακολούθησε παρόμοια διαδικασία τον Νοέμβριο , προς τιμή της Θεοτόκου! Όπως και να έχει πάντως , το πολυσπόρι είναι μια εξαιρετικής ποιότητας τροφή πλούσια σε πρωτεϊνες και σίδηρο , χαμηλή σε σάκχαρα και λιπαρά… και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νόστιμη:
250 γρ. πολυσπόρι (ανάμικτα όσπρια)
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ.τσ. τριφτή νοτμάτα
1 κ.γλ. τοματοπελτέ
2 κούπες ψιλοκομμένα λαχανικά τουρσί (καρότο , αγγουράκι , κόκκινη πιπεριά , κουνουπίδι κλπ)
3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι , 2-3 φύλλα δάφνης και λίγο μπούκοβο!
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό! Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν στην κατσαρόλα με 4 μεγάλα ποτήρια νερό , ξαφρίζοντας αρχικά . Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα (και τον πελτέ) , το κρεμμύδι , τη δάφνη , το μπούκοβο , το αλάτι και το λάδι . Συνεχίζουμε τη βράση για 20 λεπτά ακόμα και ελέγχουμε τη γεύση και την ποσότητα του νερού . Τα τελευταία 5-10 λεπτά προσθέτουμε και το τουρσί . Περιμένουμε να χιλώσει η σούπα μας (όσο χιλωμένη την προτιμάμε) και σερβίρουμε με φρέσκο , ζυμωτό ψωμί , ταραμοσαλάτα και ελιές!
Καλή σας όρεξη!
Σημ. : Το πολυσπόρι θα το βρείτε έτοιμο στη συκευασία του σε όλα τα σούπερ μάρκετ στον τομέα με τα όσπρια!