tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πλευρώτους με ταλαγάνι ψητό

Μερικές φορές ένα πετυχημένο πιάτο δεν είναι θέμα τεχνικής ή γαστρονομικής επαγγελματικής κατάρτισης , ούτε θέμα περισπούδαστων μεθόδων μαγειρικής…ίσα-ίσα που κάποιες φορές ακούμε περίπλοκες ονομασίες εδεσμάτων ή βλέπουμε κάτι πιάτα-υπερπαραγωγή που “σκιάζεται” κανείς να τα αγγίξει μήπως και χαλάσει ο.... πίνακας ζωγραφικής αλλά με την πρώτη μπουκιά έρχεται η διάψευση των προσδοκιών…Είναι όμως ο  συνδυασμός κάποιων υλικών , απλά μαγειρεμένων που μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας ! Το ίδιο συνέβη και με μας όταν γευτήκαμε απλά , ροδοψημένα πλευρώτους συνοδευόμενα με λίγες φέτες ψητό ταλαγάνι…

pleyrotoys talagani1

Υλικά:


500 γρ. πλευρώτους
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
4 φέτες ταλαγάνι
6-8 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Μίγμα μπαχαρικών για τα μανιτάρια ( μαύρο και λευκό πιπέρι , λεμονοπίπερο , κόλιανδρο , λίγους κόκκους μπαχάρι , πιπερόριζα , αποξηραμένο κρεμμύδι , αποξηραμένο σκόρδο , μπούκοβο)
Αλάτι

pleyrotoys talagani2pleyrotoys talagani3pleyrotoys talagani4pleyrotoys talagani5

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τυχόν σκληρά κοτσάνια , ομοίως και την πιπεριά . Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι τέτοιου μεγέθους που να χωράνε χωρίς να σκεπάζονται μεταξύ τους , τα αλατίζουμε , τα ραντίζουμε με το ξύδι και το λάδι και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , ψηλά , στους 220ο για 12-15 λεπτά περίπου. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Έχουμε τοποθετήσει τις φέτες ταλαγάνι σε ένα αλουμίνιο (κατά προτίμηση) ταψάκι και αμέσως ψήνουμε στον ήδη καυτό φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν . Μεταφέρουμε τα ψημένα μανιτάρια σε μια πιατέλα , τοποθετούμε δίπλα και το ψημένο τυρί , περιλούζουμε με τα υγρά του ταψιού από το ψήσιμο των μανιταριών και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!
Σημ. : Το μίγμα αυτό των μπαχαρικών είναι εξαιρετικά αρωματικό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και να “δυναμώσουμε” τη γεύση στο φιλέτο κοτόπουλου ή σε οποιοδήποτε άλλο κρεατικό. Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μύλο πιπεριού και να το χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...