Κουσκουσάκι αρωματικό , σαλάτα!
- Hits: 16534
Το κοσκουσάκι είναι ένα ζυμαρικό με προέλευση τη Β. Ελλάδα. Είναι σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι και έχει μορφή μικρής μπίλιας.Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό , σερβίρεται κυρίως σα σαλάτα και σπανιότερα μέσα σε σούπες κλπ. , έχει ιδιαίτερη γεύση και δίνει την αίσθηση του σκληρού σιταριού στο στόμα. Η κατασκευή του είναι απλή , αλλά η αξία του μεγάλη . Συνοδέυει πολύ όμορφα το ψητό ψάρι , τα κοτομπιφτέκια και το στήθος κοτόπουλου. Και σκέτο , σε μορφή σαλάτας όμως είναι καταπληκτικό , τόσο ζουμερό και παιχνιδιάρικο…. κατεβαίνει στο στομάχι πολύ ευχάριστα.
Ας το δούμε :
250γρ. κουσκουσάκι
2 1/2 κούπες νερό
2 κ.σ. λάδι (για το βράσιμο)
Αλάτι
1 μεγάλη ντομάτα
1 πιπεριά φλωρίνης
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 κ.σ. λάδι
χυμό ενός μεγάλου λεμονιού {webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει το νερό με το λάδι , το κουσκουσάκι και το αλάτι για 7-10 λεπτά. Ανακατεύουμε που και που…Όταν βράσει και έχει πιει τα υγρά του (μπορεί να κρατάει λίγο ) το αποσύρουμε από τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και από πάνω το καπάκι και το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια , σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε τη ντομάτα μαζί με τα υγρά της (τα θέλουμε κι αυτά ) την πιπεριά , το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι . Προσθέτουμε και το κουσκουσάκι το οποίο θα έχει φουσκώσει όπως πρέπει και τέλος το λάδι και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη και πραγματικά πετανόστιμη!!!
Και μια σημείωση:εναλλακτικά μπορούμε να βράσουμε εως τέλους το κουσκουσάκι μας σε άφθονο νερό , να το σουρώσουμε και να του προσθέσουμε τα υλικά που επιθυμούμε.
Καλή όρεξη!