tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τονοσαλάτα με ζυμαρικά

Η παλιά , η γνωστή , η αγαπημένη…τόσο κλασική και δημοφιλής που τείνει να θεωρείται ένα παραδοσιακό πιάτο στο τραπέζι , όταν έχουμε παρέα ή πάρτυ ή μπουφέ…Εγώ , για να είμαι ειλικρινής πολύ συχνά την ετοιμάζω  για την οικογένεια και συνοδεύουμε πολύ όμορφα και ευχάριστα ένα ψητό ή βραστό ψάρι . Πολλές φορές μάλιστα αποτελεί και μόνη της ένα ελαφρύ μεσημεριανό που μας ευχαριστεί και μας χορταίνει . Πρόκειται γι’ αυτή την απλή ανάμιξη υλικών , λαχανικών , ζυμαρικών και τόνου μαζί με την αγαπημένη μαγιονέζα . Αν μάλιστα ετοιμάσουμε μόνοι μας τη μαγιονέζα και βάλουμε αρκετό λεμονάκι και μουστάρδα μέσα , η νοστιμιά της σαλάτας ξεπερνά το καθιερωμένο…

 

tonosalata zymarika1

Υλικά :


250 γρ. φιογκάκια τρικολόρε ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής μας όπως κοφτό μακαρονάκι ή κοραλάκι
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό
1 πιπεριά Φλωρίνης (σε άλμη) κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 φλ.τσ. καλαμπόκι βρασμένο
2 κ.σ. κάπαρη
1/2 δόση μαγιονέζα σπιτική
4-5 ελιές πράσινες , γεμιστές με πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
Αλάτι

tonosalata zymarika2tonosalata zymarika3tonosalata zymarika4tonosalata zymarika5

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό όση ώρα υποδεικνύει η συσκευασία και τα σουρώνουμε . Ετοιμάζουμε και τη μαγιονέζα . Συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ . Ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμιγνύουμε απαλά με ένα κουτάλι . Σκεπάζουμε με μεμβράνη , τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και η τονοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Και μια σημείωση : Αν χρησιμοποιήσουμε μαγιονέζα του εμπορίου , καλό είναι να την αναμίξουμε με μια κουταλιά μουστάρδα , μια κουταλιά κέτσαπ και λίγο χυμό λεμονιού για να βοηθήσουμε τη γεύση της . Αν πάλι φτιάξουμε δική μας , πράγμα που προτείνω ας ρίξουμε λίγο χυμό λεμονιού  , λίγο αλάτι και λίγη μουστάρδα παραπάνω κατά την παρασκευή της  . Η σαλάτα θα γίνει πολύ νόστιμη!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...