tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με λάχανο και μαυρομάτικα φασόλια

Αυτές οι σαλάτες , οι χειμωνιάτικες υπερπαραγωγές με τα λαχανικά και τα όσπρια είναι λατρεία…Πόσο αλλάζει η όψη της σαλάτας όταν τη “στολίζουν" παιχνιδιάρικα , μαυρομάτικα , λαχταριστά και πεντανόστιμα φασόλια!!! Πόσο χορταστική γίνεται…και πόσο ευκολότερα την προτιμάει ένα παιδί που κατά τ’ άλλα δεν είναι και το καλύτερό του να αδειάσει ένα πιάτο με φασόλια. Είναι και το καρότο και το βρασμένο γλυκό καλαμπόκι , είναι και το ξινούτσικο λαδολέμονο αλλά είναι κι αυτή η πολυχρωμία που όταν την αντικρύζει κανείς είναι δύσκολο να την περιφρονήσει . Με χαρά λοιπόν , σας σερβίρω την αγαπημένη μου λαχανοσαλάτα και σας εύχομαι καλή όρεξη :

salata mayromatika kalampoki
Υλικά :


1 μπωλ λεπτοκομμένο λευκό λάχανο
1 μικρό μπωλ λεπτοκομμένο μωβ λάχανο
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 χούφτα ψιλοκομμένο σέλερυ
1 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
1 χούφτα καλαμπόκι βρασμένο
Για το λαδολέμονο :
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι (ή και περισσότερο ανάλογα με το γούστο ή την ποικιλία του λεμονιού)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή 1 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
1 κ.γλ.(κοφτό) αλάτι
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και  τοποθετούμε πρώτα τα λαχανικά (λευκό και μωβ λάχανο , καρότο και σέλερυ) σε βαθύ σκεύος σερβιρίσματος ή σε μια κλασική σαλατιέρα . Τα ανακατεύουμε ελαφρά . Προσθέτουμε στην επιφάνεια της σαλάτας σκορπισμένα τα μαυρομάτικα φασόλια και το καλαμπόκι . Χτυπάμε στο σέικερ τα υλικά για το λαδολέμονο και περιλούζουμε με αυτό τη σαλάτα μας . Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση σύμφωνα με το γούστο μας .
Σερβίρουμε αμέσως !

Σημ. : Τα μαυρομάτικα φασόλια δεν τα βράζουμε πάνω από 40-45 λεπτά για να μη λιώσουν και χιλώσουν!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...