Σαλάτα με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Hits: 4604
Σαλάτα με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
“Τα κάναμε σαλάτα” λέει η λαϊκή έκφραση και θέλουμε με αυτή να πούμε ότι τα μπερδέψαμε , τα ανακατέψαμε τα πράγματα τόσο που είναι δύσκολο να τα ξαναδιορθώσουμε…Έτσι είναι , αλλά στην περίπτωση της δροσερής σαλάτας που φτιάχνουμε σήμερα αυτό είναι το ζητούμενο: Να είναι ανακατεμένα καλά τα δροσερά λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά μας , να μπερδεύονται ακόμα περισσότερο με μια νόστιμη και πικάντικη σάλτσα με βάση την πιπεριά Φλωρίνης και να συνοδεύουμε μ’ αυτή ένα καλοψημένο ψάρι ή φιλεταρισμένο , ψητό κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.
Πέρα από τη γεύση της που είναι ενδιαφέρουσα και πολύ “γεμάτη”, είναι το χρώμα της που κάνει και το μάτι να χορταίνει…
1/4 ψιλοκομμένο λάχανο λευκό (μετρίου μεγέθους)
2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα με το χοντρό τρίφτη
Λίγο μωβ λάχανο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο (βλαστό και φύλλα)
1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
1 χούφτα σταφίδες
Για το dressing:
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης (τουρσί ή ψητές)
8 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό
1 κ.σ. (γεμάτη) γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Και επιπλέον λίγο λάδι και ξύδι για τη σαλάτα
Εκτέλεση :
-Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά πάρα πολύ καλά. Τα αλατιζουμε και τα ραντίζουμε με λάδι και ξύδι κατά βούληση. Τα ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα.
-Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για το dessing μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
-Σκορπίζουμε στο πάνω μέρος της σαλάτας τα καρύδια και τις σταφίδες και την περιλούζουμε με το dressing .
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη.
Σημ. : Συνταγή για ψητές πιπεριές Φλωρίνης θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ! Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές του εμπορίου στο βάζο με την άλμη.