tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα

Πρόκειται για μια απλή , γρήγορη , παραδοσιακή μέθοδο μαγειρέματος της χοιρινής μπριζόλας που τη θυμάμαι από παιδί. Πολύ συχνά τις μαγείρευε με αυτό τον τρόπο η μητέρα όταν ήθελε να ετοιμάσει ένα γρήγορο μεζεδάκι για κρασί με φίλους . Μα ήταν πεντανόστιμες , πολύ μαλακές και η συνοδεία της τηγανιτής πατάτας με το λεμονάτο ζουμάκι και τη ρίγανη έκανε το αποτέλεσμα απογειωτικό…Πολύ συχνά ευχόμουν από μέσα μου να μην έχουν πολλή όρεξη οι καλεσμένοι…για να τις γευτεί η…αφεντιά μου…Μα η πιατέλα στο τέλος της βραδιάς ήταν πάντα εκνευριστικά αδειανή….

mprizoles lemonates1

Υλικά :


4 μεγάλες χοιρινές “σπαλομπριζόλες”
Χυμό από δυο ζουμερά λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι
4-5 κ.σ. λάδι
3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή αποξηραμένη

mprizoles lemonates2mprizoles lemonates3mprizoles lemonates4mprizoles lemonates5mprizoles lemonates6mprizoles lemonates7

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας , σε δυνατή φωτιά μια απλωτή , βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο , σκέτη , μέχρι να κάψει πολύ καλά . Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και όταν έχει κάψει καλά η κατσαρόλα , τις αραδιάζουμε τη μια πλάι στην άλλη. Δεν τις πειράζουμε καθόλου μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά , οπότε θα ξεκολλάνε πανεύκολα από τον πάτο της κατσαρόλας . Όταν λοιπόν έχουν ροδίσει για τα καλά , τις γυρίζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά  κατά τον ίδιο τρόπο. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά , ρίχνουμε το λάδι , το χυμό λεμονιού , τη ρίγανη και λίγο νεράκι (περίπου μισό ποτηράκι) , σκεπάζουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου . Οι μπριζόλες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Συνοδεύουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές  ή (κολασμένες) τηγανιτές και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη.
Καλή όρεξη!

Και μια σημείωση: Αν θέλουμε μαζί με το χυμό λεμονιού , μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη μουστάρδα.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...