Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
- Hits: 12114
Τα μανιτάρια ή τα αγαπάς ή δεν τα αγαπάς! Αν τα αγαπάς ωστόσο βρίσκεις τον τρόπο να τα κάνεις να "τρυπώνουν" μέσα σε όλες τις μαγειρικές δραστηριότητες. Λίγα μανιτάρια δεν περισσεύουν σε καμιά σαλάτα , σε κανένα πιάτο με κρέας , σε καμιά μακαρονάδα , σε κανένα σουφλέ , σε κανένα ριζότο , σε καμιά πίτσα , σε καμιά πίτα…..θέλετε κι άλλα; Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα , γιατί τα μανιτάρια είναι ο πρωταγωνιστής κι όχι το συμπλήρωμα. Μιλάμε για μανιτάρια ψημένα με τυριά σε μια πανεύκολη και γευστικότατη πιτούλα που μπορεί να τη φτιάξει ακόμα και ένα μικρό παιδί σε χρόνο ρεκόρ.
Υλικά :
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα , κομμένα σε φέτες
100 γρ. ρεγκάτο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό με τα χαμηλά λιπαρά) ή γραβιέρα
100 γρ. κασέρι (επίσης με χαμηλά λιπαρά)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 χούφτα άνιθο και δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Αφού ετοιμάσουμε τα μανιτάρια και τα αφήσουμε στην άκρη , σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε άλλο λίγο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια . Ομογενοποιούμε το μίγμα με ένα κουτάλι. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή αλλά αυτό δε μας απασχολεί γιατί όταν λιώσουν τα τυριά μέσα στο φούρνο θα έχει άλλη υφή. Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. , αδειάζουμε μέσα το μίγμα , ισιώνουμε την επιφάνειά του και ψήνουμε στους 200ο για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τρώγεται ζεστή ή χλιαρή…
Καλή επιτυχία!