Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης
- Hits: 4380
Αυτό το ορεκτικό το λατρεύουμε οικογενειακώς κι αν έχουμε φρέσκο ψωμάκι και υπάρχει στο ψυγείο τυροκαυτερή , κανείς δεν παραπονιέται ότι πεινάει και δεν έχει τι να κολατσίσει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι που όλοι τρελαίνονται όλοι όταν φτιάχνουμε μεζεδάκι για ούζο ή κρασάκι ή μπύρα . Η τυροκαυτερή με το κρέας και το καψαλισμένο ψωμί έχει την τιμητική της, χώρια το πόσο ταιριάζει με τις τηγανιτές πατάτες , με τις σαλάτες και συγκεκριμένα με την ντομάτα . Νομίζω πως σας έπεισα να την δοκιμάσετε…
Δείτε την :
350 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. Κατίκι Δομοκού
1 μεγαλούτσικη πιπεριά Φλωρίνης
8 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
1/2 έως 1 πιπερίτσα καυτερή , ανάλογα με την προτίμησή μας
1 κ.σ. (κοφτή) ξύδι
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι , την πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια , το μπούκοβο και την καυτερή πιπερίτσα και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί αλλά όχι να μαυρίσει . Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει . Τότε βάζουμε τη φέτα , το Κατίκι και το ξύδι στο μπλέντερ και αδειάζουμε εκεί και το περιεγχόμενο του τηγανιού μαζί με το λάδι . Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να αναδευτούν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν . Προσωπικά , προτείνω να μη χτυπηθεί πολύ ώστε να μη γίνεται τελείως βελούδινη η υφή της αλλά να έχει εδώ κι εκεί κάποια “ψίχουλα” φέτας . Αδειάζουμε σε μπωλ , σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο . Διατηρείται για αρκετές μέρες.
Καλή όρεξη!
Kαι μια σημείωση : Αν θέλουμε την τυροκαυτερή πιο παχιά και σφιχτή , προσθέτουμε επιπλέον φέτα και αφαιρούμε αντίστοιχη ποσότητα από το κατίκι (σε αυτή την περίπτωση προσέχουμε το αλάτι)
Αν πάλι τη θέλουμε ιδιαιτέρως καυτερή, εννοείται ότι προσθέτουμε κι άλλη καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο.