tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πριν κάμποσα χρόνια δε θυμάμαι τραπέζι που να μην είχε απαραιτήτως το περίφημο ''σουφλέ'' το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο από ζυμαρικά με αλλαντικά , τυριά  και μπόλικη κρέμα γάλακτος και όλα μαζί στο φούρνο. Ομολογώ πως ήταν πολύ νόστιμο κι εμένα προσωπικά μου άρεσε….Στη συνέχεια βέβαια άρχισαν οι παραλλαγές τόσο στην κατασκευή και τα υλικά όσο και στην ονομασία , άρχισαν οι ενστάσεις για τα λιπαρά και όχι άδικα , ωστόσο μια θέση στην κουζίνα μας και στο τραπέζι μας  την κατέχει σίγουρα! Καθένας λοιπόν το ετοιμάζει με το δικό του τρόπο , βάζει τη δική του σφραγίδα κι εγώ έβαλα τη δική μου σ'αυτό το πιάτο:

Δείτε το :

soufle zumarika1

Υλικά :


500 γρ. ζυμαρικά τριβελάκι τρικολόρε
250 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ. φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό κομμένο σε κομμάτια
1 φρέσκια  ντομάτα κομμένη σε κύβους (μόνο την ψύχα)
1 μεγάλη χούφτα φρέσκια ρόκα
6κ.σ. λάδι
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 
250 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά  
200γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά  λιπαρά
Αλάτι και πιπέρι

zymarika tomatinia vasilikos5soufle zumarika2soufle zumarika3soufle zumarika4

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζω τα ζυμαρικά μου σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα σουρώνω και τα γυρίζω πάλι στην κατσαρόλα , τα λαδώνω λιγάκι για να μην κολλήσουν και τα αφήνω να περιμένουν. Παράλληλα σε μεγάλο , αντικολλητικό τηγάνι βάζω το λάδι με τα μανιτάρια ,  τη γαλοπούλα  και την ντομάτα  με λίγο αλάτι και πιπέρι για να ροδίσουν και να μαγειρευτούν μέχρι να φύγουν τα υγρά. Στην τελευταία ακριβώς βράση προσθέτω και τη ρόκα και την μαραίνω για πολύ λίγο. Αποσύρω από τη φωτιά!.
Όλα το περιεγχόμενο του τηγανιού το γυρίζω μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα ανακατεύω πολύ καλά. Τα πασπαλίζω με τη γραβιέρα και τα μεταφέρω σε μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκέυος. Τα σκεπάζω με τα τριμμένα κίτρινα τυριά και τα περιλούζω με την κρέμα γάλακτος. Βάζω το φαγητό μου σε προθερμασμένο , δυνατό (200ο) φούρνο μέχρι να γκραντιναριστούν τα τυριά και είναι έτοιμο. Περιμένω να σταθεί λίγο για να κόβεται και σερβίρω….
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...