Σαλάτα σπανάκι με σως φράουλας και πιπερόρριζας (τζίντζερ)
- Hits: 3789
Στην κουζίνα μου , είμαι παραδοσιακή…προτιμώ τις γεύσεις , τα αρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες , η μητέρα και η πεθερά μου δίπλα στις οποίες είχα την τύχη να “μαθητεύσω”…μ’ αρέσει το πιάτο που θα σερβίρω να έχει ιστορία….οσμή από παράδοση και τη σοφία που είχαν οι "παλιές" που σαν “εκ θαύματος διατροφολόγοι” ήξεραν ότι πρέπει στις φακές να προσθέσουν μια χουφτίτσα ρύζι (το οποίο αποδείχτηκε ότι σε συνδυασμό με το όσπριο δίνει ανώτερης βιολογικής αξίας πρωτεΐνη) και τόσα άλλα….ωστόσο η σαλάτα αυτή με ξεπερνάει…είναι υπέροχη…κι ας μην έχει γεύση…γιαγιάς…
Δείτε την :
100 γρ. σπανάκι baby
1 χούφτα ρόκα
3-4 ολόκληρες , μέτριες φράουλες για το γαρνίρισμα
6-8 κ.γλ. cottage cheese
Για τη σως :
100 γρ. φράουλες
6 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γλ. πιπερόρριζα τριμμένη
1 κ.γλ. γεμάτο μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε τα λαχανικά μας σχολαστικά και τα στεγνώνουμε επίσης σχολαστικά . Τα τοποθετούμε σε πιατέλα-σαλατιέρα . Ετοιμάζουμε στη συνέχεια τη σως χτυπώντας όλα τα υλικά της για 2-3 λεπτά στο μπλέντερ μέχρι να πετύχουμε ένα ροζέ , παχύρρευστο υγρό . Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί , πάνω από τα λαχανικά τις ολόκληρες φράουλες και το cottage cheese και περιλούζουμε με τη σως….Σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε σκέτη ή με ένα πιάτο ψητών κρεατικών και ένα ροζέ κρασί…
Καλή όρεξη!
Δυο λόγια ακόμα :
-Η γέυση της σαλάτας αυτής είναι ανυπέρβλητη και κερδίζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς . Μη τη φοβηθείτε , δοκιμάστε την!
-Η συγκεκριμένη σως , στην οποία η παρουσία της πιπερόρριζας είναι απαραίτητη , είναι εξαιρετική και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα . Εκτός από τη συγκεκριμένη σαλάτα συνοδεύει καταπληκτικά ψητά τυριά στη σχάρα (χαλούμι , ταλαγάνι) , τηγανιτή φέτα σε φύλλο κρούστας ή και ωμά λευκά τυριά (ανθότυρο , cottage cheese , μυζήθρα)…
-Η πιπερόρριζα είναι το γνωστό σε όλους μας τζίντζερ το οποίο φημίζεται για την ευεργετική του δράση στον οργανισμό αλλά και για την υπέροχη , εξωτική , καυτερή , ιδιαίτερη γεύση το και καλό είναι να την εντάξουμε στη διατροφή μας….μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει…Όσο για τη χρήση του; απλά αφαιρούμε τη φλούδα του με ένα μαχαίρι και τρίβουμε το ζουμερό , εσωτερικό του με έναν ψιλό τρίφτη…θα γεμίσει η κουζίνα με άρωμα...