tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτομπιφτέκια !!!

Τα μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο είναι πολύ ξεχωριστά, αρωματικά , νόστιμα και ελαφρά…Είναι ιδανικά για μια σωστή και προσεγμένη διατροφή χωρίς να στερούνται σε γεύση και απόλαυση! Είναι πολύ ιδιαίτερα και αρκετά πικάντικα , γίνονται εύκολα και γρήρορα , είναι οικονομικά ενώ  τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ένα κι ένα!  Γίνονται τέλεια και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα συνοδευτικά όπως σαλάτες , πιάτα με πατάτες ή άλλα λαχανικά , ζυμαρικά ολικλης άλεσης , αγριο ρύζι κι ένα σωρό άλλα...Δείτε τα και δοκιμάστε τα…..

mpifteki kotopoylo2

Υλικά:

700 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο  στον τρίφτη του κρεμμυδιού
2-3 παξιμάδια κριθαρένια (περίπου 100-110 γρ.) μουλιασμένα σε λίγο νερό
1 μεγάλο αυγό
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1 χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο δυόσμο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι (ίσως και περισσότερο)
6 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών και βοτάνων με κάρυ
Αλάτι , πιπέρι

mpifteki kotopoylo3keftedes psitoi2mpifteki kotopoylo4mpifteki kotopoylo5spaggeti keftedakia4mpifteki kotopoylo1

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Στίβουμε καλά  και τρίβουμε τα μουλιασμένα  παξιμάδια πριν τα προσθέσουμε κι αυτά. Ζυμώνουμε το μίγμα μας πολύ καλά ώστε να ενωθούν απόλυτα τα υλικά μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Λαδώνουμε ένα ταψάκι , κατά προτίμηση αντικολλήτικό και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Η ζύμη  θα  κολλάει αρκετά στα χέρια μας . Η επιφάνειά τους δε θα φαίνεται στρωτή στην αρχή ,  οπότε κάνουμε το εξής: ρίχνουμε περίπου μια κουταλίτσα (του γλυκού) λάδι πάνω σε κάθε μπιφτέκι και με τα δάχτυλά μας κάνουμε κυκλικές κινήσεις και έτσι λιαίνουμε την επιφάνειά τους και επιλπέον το λαδάκι βοηθάει πιο πολύ στο ψήσιμο αλλά και στη νοστιμιά. Ψήνουμε στην αρχή σε μέτριο φούρνο γιατί δεν θέλουμε να αρπάξουν αμέσως εξωτερικά αλλά θέλουμε να ''γίνουν'' από μέσα. Στο τέλος δυναμώνουμε για λίγο ώστε να ροδίσουν και τα γυρίζουμε για άλλο λίγο και απ'την κάτω μεριά.

 

-Συνοδεύονται τέλεια με λαχανικά στον ατμό , με κοσκουσάκι αρωματικό ή πατατοσαλάτα ….
-Το μίγμα μπαχαρικών υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό κάρρυ!!!
-Μια ακόμα πρόταση είναι να προσθέσουμε στο μίγμα μας και τριμμένη παρμεζάνα. Η γέυση του είναι ομολογούμενως καταπληκτική αλλά επιβαρυνόμαστε με λιπαρά….και το αποφεύγουμε στην περίπτωση που θέλουμε το μπιφτέκι κοτόπουλου για τη δίαιτά μας… ;)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...