tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχαράκι στη γάστρα με καρότα και χυμό πορτοκάλι

Το δοκίμασα ένα βράδυ σε ένα φιλικό μας σπίτι. Το είχε μαγειρέψει η κυρία Γιωργία και έγινε ανάρπαστο , έκλεψε την παράσταση και η γεύση του αποτυπώθηκε στη μνήμη μου μια για πάντα. Ήταν υπέροχο , μαλακό , ολόγλυκο , καλοψημένο με μπόλικο λαδάκι που το έκανε να μοιάζει μελωμένο , με μπόλικο σκορδάκι και χυμό πορτοκαλιού που του χάριζε μια ιδιαίτερη , ξεχωριστή γεύση . Αρκετό καιρό μετά , “πήγα γυρεύοντας” , της ζήτησα τη συνταγή και με χαρακτηριστική απλότητα μου την περιέγραψε…Το μαγείρεψα την επόμενη κι όλας μέρα. Ήταν παντανόστιμο , μα νομίζω πως το “χερικό” της κυρίας Γιωργίας έκανε τη διαφορά...

 

mosxari xeimwna1

Υλικά:

1.200 γρ. μοσχάρι (ελιά , σπάλα ή κιλότο)

6-8 καρότα μέτρια

2 πατάτες

1 κρασοπότηρο (γεμάτο) λάδι

Χυμό από δύο ζουμερά πορτοκάλια

5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες κατά μήκος

Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

mosxari xeimwna2mosxari xeimwna3mosxari xeimwna4mosxari xeimwna5mosxari xeimwna6mosxari xeimwna7

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε τα καρότα και τις σκελίδες σκόρδου. Με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε βαθιές ουλές στο κρέας και μπήγουμε μέσα σε αυτές το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα  και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Αλατοπιπερώνουμε καλά το φαγητό και το περιλούζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το φαγητό και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 220ο. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180ο και σιγοψήνουμε το φαγητό για 1.30 ώρα ακόμα. Αν χρειαστεί ξεσκεπάζουμε το φαγητό τα τελευταία 15 λεπτά…

Γίνεται “λουκούμι”!

Καλή όρεξη! 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...