tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κουνέλι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Το κρέας του κουνελιού είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες καί φτωχό σε θερμίδες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρέατα . Είναι τρυφερό, εύπεπτο καί περιέχει πολύ λίγο λίπος . Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το κουνέλι με το στιφάδο και όχι άδικα γιατί είναι ο πιο υπέροχος τρόπος να απολαύσουμε το κρέας του . Μπορούμε όμως  να το φτιάξουμε και λαδορίγανη , και κοκκινιστό και στη σχάρα και μοσταρδολεμονάτο…. θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία ..σήμερα θα το “παραγεμίσουμε” και θα το ψήσουμε στο φούρνο…

koyneli gemisto1
Υλικά :


1 μεγάλο κουνέλι
Για τη γέμιση :
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
150 γρ. γραβιέρα πικάντικη της προτίμησής σας σε κυβάκια
1 έγχρωμη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
5-6 φέτες μπέικον καπνιστό σε κομματάκια
Το συκωτάκι του κουνελιού ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Για το ταψί :
8-10 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
Χυμό από δύο μεγάλα , ζουμερά λεμόνια
1 φλ. τσ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

koyneli gemisto2koyneli gemisto3koyneli gemisto4koyneli gemisto5koyneli gemisto6koyneli gemisto7

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ σχολαστικά το κουνέλι . Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά . Τοποθετούμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα λεκανάκι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι μας μέχρι να ανακατευτούν ομοιόμορφα . Τοποθετούμε το κουνέλι στο ταψί , το αλατίζουμε και γεμίζουμε κατά μήκος όλο το εσωτερικό του με τη γέμιση σπρώχνοντάς τη και προς το πάνω μερος του κουνελιού (η γέμιση να φτάσει μέχρι το λαιμό) . Όταν τη "χωρέσουμε” όλη μέσα , κλείνουμε την κοιλιά του με οδοντογλυφίδες σφραγίζοντάς το καλά! Τοποθετούμε και τις πατάτες στο ταψί , τις αλατίζουμε κι αυτές και περιλουζουμε το φαγητό με το λάδι και το λεμόνι . Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι , συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι , σκεπάζουμε το ταψί (αν δεν έχει καπάκι χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για μια ώρα και στους 180ο για άλλη μια ώρα τουλάχιστον (ίσως και περισσότερο) . Έπειτα ξεσκεπάζουμε το ψητό και ελέγχουμε το χρώμα του . Αν χρειαστεί ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο γκριλ μέχρι να αποκτήσει  ωραία , ρόδινη κρούστα!
Σερβίρουμε μια μερίδα κρέας με λίγες πατάτες και μια κουταλιά γέμιση στο κάθε πιάτο!
Τα υγρά και τα αρώματα των υλικών του κάνουν τη σαλτσούλα και τις  πατάτες  απλά υπέροχες!!!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...