Σαλάτα με κολοκυθάκια και φασολάκια
- Hits: 1281
Φέτος το καλοκαίρι απέφυγα με την πολλή ζέστη τα “μαγειρευτά” και προτίμησα πιο ελαφρά φαγητά ή σαλάτες ή λαχανικά στον ατμό (το γήρας ουκ έρχεται μόνον…) . Έλα όμως που τα φασολάκια καταφτάνουν αγκαλιές από “πεσκέσια” κάθε εβδομάδα…Μα πώς να αγνοήσεις αυτό τα θεσπέσιο κηπευτικό που έχει τόσο ζουμερή υφή και τόσο υπέροχη γεύση!!! Φυσικά , μαγειρεμένα “λαδερά” με φρέσκια ντοματούλα και αρώματα μαϊντανού και δυόσμου και μπόλικο ελαιόλαδο είναι αξεπέραστα αλλά αχνιστά , σε σαλάτα είναι εξίσου απολαυστικά. Προσθέτουμε λίγα τρυφερά κολοκυθάκια , ντοματίνια , κρεμμυδάκι και με μια απλή βινεγκρέτ φτιάχνουμε μια εκπληκτική σαλάτα…
Υλικά:
300 γρ. φρέσκα , τρυφερά φασολάκια
4 κολοκυθάκια
1 χούφτα ντοματίνια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγα φυλλαράκια δύοσμου
Μπόλικο λάδι και ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ένα μπωλ γεμάτο νερό για μια-δυο ώρες. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε άφθονο νερό φροντίζοντας να βράσουν αλλά όχι να λιώσουν. Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια , τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα τοποθετούμε στην σαλατιέρα , τα αλατίζουμε , τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ξύδι κατά βούληση.
Καλή όρεξη.