Μυδοπίλαφο
- Hits: 5332
Τα μύδια αποτελούν μια εξαιρετική τροφή , πολύ νόστιμη αλλά και ωφέλιμη για τον οργάνισμό!Περιέχουν αντιοξειδωτικά , βιταμίνες και άριστης ποιότητας πρωτεϊνες . Έχουν δε , χαμηλά επίπεδα σε λίπος , θερμίδες και χοληστερόλη...(το ότι τα μύδια περιέχουν πολύ χοληστερίνη είναι απλά ένας μύθος) . Είναι ένας ωραίος , θαλασσινός μεζές που μαγειρεύεται με ένα σωρό τρόπους : αχνιστά , σαγανάκι , με σπαγγέτι και με πιλάφι....αυτό το περίφημο "μυδοπίλαφο" θα φτιάξουμε σήμερα και θα το απολαύσουμε δεόντως!
Δείτε το :
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ ψύχα μυδιών
1 κούπα ρύζι νυχάκι για πιλάφι
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε καρέ
1 σφηνάκι ούζο
Άνιθο ψιλοκομμένο κατά βούληση…
Ξύσμα ενός λεμονιού
Άλατι και μπόλικο πιπέρι
Πλένουμε καλά τα μύδια με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά σε λίγο νερό (3-4 κούπες). Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στην άκρη και φυλάμε το ζωμό που δημιουργήθηκε από το βράσιμο των μυδιών . Σε μέτρια , απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας και σωτάρουμε τα δυο κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια για να σωταριστούν κι αυτά για λίγα λεπτά ακόμα και τη ντομάτα….Μετά προσθέτουμε το ρύζι για να γυαλίσει κι αυτό και αφού στεγνώσουν τα υλικά μας αρκετά , σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τότε το ξύσμα, τον άνιθο , αλάτι και πιπέρι…. Τέλος , προσθέτουμε το ζουμάκι από τα μύδια που έχουμε φυλάξει και τόσο νερό ώστε να πετύχουμε την αναλόγια 1 μέρος ρύζι / 3 μέρη νερό. Αν το ζουμάκι ωστόσο είναι 3 κούπες φυσικά δε θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό! Αφού πάρει βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατευόυμε κάπου- κάπου και όταν έχει πιεί τα υγρά του το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!