tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με πικάντικη κρέμα τυριού και κράνμπερις

Η σαλάτα αυτή είναι πολύ νόστιμη και πολύ ξεχωριστή. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι αλλά μπορούμε να την απολαύσουμε σαν ένα ελαφρύ γεύμα καθώς είναι πολύ χορταστική και νόστιμη! Η κρέμα τυριού είναι αρκετά πικάντικη γιατί περιέχει αγγουράκια τουρσί και η βάση της είναι το εκλεκτό , βελούδινο , όξινο και άπαχο , γερμανικό τυρί κουάρκ (quark). Δεν είναι πολύ διαδεδομένο στον τόπο μας αν και αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει την εμφάνισή του σε επιλεγμένα καταστήματα. Το γνωρίζουμε από τη γερμανική έκδοση του τσηζκέικ που είναι το Kasekuchen. Στην ελληνικότερη εκδοχή του το αντικαθιστούμε με το εξαιρετικό Κατίκι Δομοκού ή με τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια.

salata me koyark1
Υλικά :

Για τη σαλάτα:
200 γρ. ποικιλία από πράσινα λαχανικά
Λίγο μωβ λάχανο + σγουρή μωβ σαλάτα
1 χούφτα κράνμπερις + σπόρια ροδιού
Λίγα κάσιους
1 κ. σ. καβουρδισμένο σουσάμι
Λίγο λάδι
Λευκό βαλσαμικό ή μηλόξυδο
Αλάτι
Για την κρέμα τυριού:
200 γρ. τυρί κρέμα (κουάρκ ή κατίκι Δομοκού ή κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια)
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
4 κ.σ. λάδι
3-4 αγγουράκια τουρσί
2 κ.σ. μουστάρδα (πικάντικη κατά προτίμηση)
1 κ.γλ. μέλι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
-Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη , συμπαγή κρέμα (θα έχει μικρά κομματάκια από τα αγγουράκια) .
-Πλένουμε τα λαχανικά , τα χοντροκόβουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.
-Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (καβουρδίζουμε το σουσάμι για 1 λεπτό σε αντικολλητικό τηγάνι και χοντροκόβουμε τα κάσιους) . Ετοιμάζουμε τα κράνμπερις και τα σπόρια ροδιού.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα , αλατίζουμε και ραντίζουμε με λάδι και ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σκορπίζουμε από πάνω τα κράνμπερις , τα ρόδια και τα κάσιους . Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια κουταλιές από την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε όλη τη σαλάτα με το καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...