tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μανιταρόπιτα με ζυμαρένιο φύλλο

Όποιος αγαπάει τα μανιτάρια πρέπει να δοκιμάσει αυτη την πίτα . Έχει ωραίο , ζυμαρένιο φυλλαράκι και τα υλικά μέσα “δένουν” με λίγη μπεσαμέλ , πράγμα που κάνει την πίτα μας  αφράτη , κρεμώδη και απολαυστική . Συνήθως οι μανιταρόπιτες έχουν σαν κύριο συστατικό της γέμισης την κρέμα γάλακτος  κι η κρέμα  τις κάνει νόστιμες μεν…παχιές δε…. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άπαχο αλλαντικό και τυρί με χαμηλά λιπαρά απολαμβάνουμε μια πίτα με όλη τη γεύση αλλά με λίγες και…καλές θερμίδες…και χωρίς ενοχές!

manitaropita1
Δείτε την :


Υλικά :
1 δόση ζυμαρένιο φύλλο για πίτες
1/2 δόση μπεσαμέλ (500 ml. γάλα)
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
6 κ.σ. λάδι
130 γρ. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
200 γρ. τυρί χοντροτριμμένο (130 γραβιέρα + 70 κασέρι)
2 μεγάλα αυγά
Αλάτι και πιπέρι και επιπλέον λάδι για το στρώσιμο της πίτας

{webgallery}

manitaropita2manitaropita3manitaropita4manitaropita5manitaropita6manitaropita7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Ζυμώνουμε το φύλλο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
-Ετοιμάζουμε τη μπασαμέλ και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο
-Καθαρίζουμε , κόβουμε τα μανιτάρια . Σε αντικολλητικό τηγάνι , βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τα μανιτάρια . Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσουν τελείως για να μη “βγουν” υγρά στην πίτα .
-Ετοιμάζουμε τα τυριά και το φιλέτο γαλοπούλας…
-Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τη μπεσαμέλ , προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα , τα σωταρισμένα μανιτάρια , προσθέτουμε και τη γαλοπούλα και τα τυριά  , αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη γέμιση .
-Απλώνουμε το κάτω φύλλο και το στρώνουμε σε ταψί (34 εκ.) καλά λαδωμένο . Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε πάνω από το φύλλο. Ανοίγουμε τότε και το δεύτερο φύλλο , σκεπάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε σφραγίζοντας τις άκρες καλά! Λαδώνουμε με αρκετό λάδι , χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,  στους 200ο , για 50-60 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδοψηθεί!
Σημ. : Η γέμιση της πίτας έχει 2 αυγά . Γι’ αυτό αν θέλουμε , μπορούμε κατά  την παρασκευή της μπεσαμέλ να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα αυγό για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα!
Καλή επιτυχία...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...