Σαλάτα με τρίχρωμα κινόα κι αβοκάντο
- Hits: 503
Δέν είναι μια σαλάτα που να θέλει ιδιαίτερη περιγραφή ή αναλυτικές οδηγίες παρασκευής απλά είναι μια ιδιαίτερη σαλάτα , μια πρόταση με συνδυασμό υλικών που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους και χαρίζουν ένα τέλειο γευστικό και αποτέλεσμα. Στο μεταξύ “τα έχει όλα” και με το παραπάνω και σε χορταίνει όσο δε φαντάζεσαι. Σημείωσε τα υλικά και δοκίμασε τη:
Υλικά:
1 κούπα τρίχρωμα κινόα
Μισό ώριμο αβοκάντο
1 φρέσκο αυγό
1 χούφτα άγρια ρόκα
5-6 ντοματίνια
Φρέσκο ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι και μαύρο σουσάμι
Κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. (Εγώ προσθέτω στο βράσιμο ζωμό λαχανικών). Τηγανίζουμε το αυγό με λίγο λάδι για 1-2 λεπτά ανάλογα με την προτίμηση μας. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το περιλούζουμε με χυμό λεμονιού και το κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε στην πιατέλα το κινόα, τη ρόκα, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και ραντίζουμε με το φρέσκο ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού. Απολαμβάνουμε αμέσως!
ΚΑλή όρεξη.