Σαλάτα με σπανάκι και ψητό ταλαγάνι.
- Hits: 7676
Το ταλαγάνι είναι ένα εξαιρετικό τυρί με προέλευση τη Μεσσηνία. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα , μοιάζει πολύ με το κυπριακό χαλούμι , συνήθως σερβίρεται ψητό και έχει γεύση μοναδική και αξαπέραστη! Συνοδεύει απίστευτα τα ψητά λαχανικά αλλά και τη σαλάτα στην οποία δίνει μια άλλη γεύση και την κάνει…σκέτη απόλαυση.
Ας τη φτιάξουμε :
160 -200 γρ. σπανάκι baby
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
200γρ. λευκά , φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
Λίγο λάδι , λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο σκόρδο σε σκόνη (για τα μανιτάρια)
2 χοντρές φέτες ταλαγάνι
Aλάτι
Για τη σάλτσα βινεγκρέτ:
4 -6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξυδί βαλσαμικό
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση:
-Πρώτα σωτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το βασιλικό και τα αφήνουμε στην άκρη.
-Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το σπανάκι. Ετοιμάζουμε και τα ντοματίνια .
-Ψήνουμε τις φέτες ταλαγάνι στο σχαροτήγανο ή στο γκριλ κι απ' τις δυο μεριές ώστε να σχηματιστεί μια τραγανή , ρόδινη κρούστα. Κόβουμε την κάθε φέτα τυριού στα 4.
-Αλατίζουμε το σπανάκι και τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε στην πιατέλα . Σκορπίζουμε από πάνω τα αρωματικά μανιτάρια και το ταλαγάνι εδώ κι εκεί .
-Λούζουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα βινεγκρέτ αφού έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά της στο σέικερ και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!