tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Παντζαροσαλάτα

Ας μη μιλήσουμε για γεύσεις , ούτε για αρώματα σήμερα…Ας μη μιλήσουμε για υλικά και δοσολογίες ούτε για  συνοδευτικά και ορεκτικά εδέσματα που μας δελεάζουν και μας “σπάζουν” τη μύτη , που μας αναγκάζουν να μπούμε στην κουζίνα , να δημιουργήσουμε , να πειραματιστούμε , να περιποιηθούμε φίλους ή να ικανοποιήσουμε τις δικές μας γαστρονομικές ανησυχίες….Σήμερα θέλω να μιλήσουμε για χρώμα! Αυτό που παίρνουμε κατευθείαν από τη φύση , που ομορφαίνει τη ζωή μας , φτιάχνει τη διάθεσή μας , ομορφαίνει και το τραπέζι μας και που τελικά γίνεται ανάρπαστο , όποιο “πινέλο” κι αν χρησιμοποιήσουμε! Το θέμα είναι ότι αυτή εδώ η παντζαροσαλάτα , με το βαθύ μωβ-κόκκινο χρώμα του πανντζαριού  και τη δροσερή , σκορδάτη και υπόγλυκη γεύση της είναι ένα μικρό έργο τέχνης κι αποτελεί στολίδι για το τραπέζι!

patzarosalata

Υλικά:

8 μεγαλούτσικα βρασμένα παντζάρια

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

5-6 σκελίδες σκόρδο

8-10 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 φύλλα ζελατίνης διαλυμένα σε 2 κ.σ. βραστό νερό

Μπόλικο αλάτι

Μια χούφτα χοντροτριμμένα καρύδια για το γαρνίρισμα. 

Εκτέλση:

Μουλιάζουμε σε παγωμένο νερό τα φύλλα ζελατίνης . Τα στίβουμε πάρα πολύ καλά και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό ανακατεύοντας  καλά με ένα πιρούνι. Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο και το λάδι μέχρι να γίνουν πολτός. 

Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Φυλάμε λίγα κομμάτια για το γαρνίρισμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι , τον πολτό σκόρδου-λαδιού  , τη ζελατίνη και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεόυμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πετύχουμε ένα ομοιγενές μίγμα με ομοιόμορφο βαθύ , ροζ χρώμα. Αδειάζουμε τότε την παντζαροσαλάτα σε ένα μπωλ , τη γαρνίρουμε με τα κομμάτια παντζαριού που έχουμε φυλάξει και με τα καρύδια και τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Καλή όρεξη!

Σημ:-Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη ποσότητα καρυδιών και να τα αναμίξουμε σε όλη την πατζαροσαλάτα.

-Αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητά κρέατα , κυρίως για αρνί και χοιρινό! 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...