Τυρόπιτα με σιμιγδάλι χωρίς φύλλο
- Hits: 33066
Ένα θα πω για αυτή τη συνταγή : ίσως είναι η καλύτερη πίτα χωρίς φύλλο που έχω δοκιμάσει!… Επιπλέον , η μητέρα μου που είναι άξια μαγείρισσα , κλασική και δεν αλλάζει τόσο εύκολα τα δεδομένα της κουζίνας της όταν τη δοκίμασε , πήρε μολύβι και χαρτί και μου ζήτησε τη συνταγή . Θέλετε κι άλλες αποδείξεις ότι η πιτούλα αυτή είναι έξοχη; Αν την εμπλουτίσουμε μάλιστα με φρέσκα αρωματικά από τη γλάστρα μας και με μπόλικο πιπεράκι σας υπόσχομαι ότι θα γίνει η αγαπημένη τυρόπιτα που την έχουμε δεξί μας χέρι σε κάθε περίσταση… από τραπέζι , απογευματινό καφέ και τσάι , μέχρι εκδρομή και παιδικό πάρτυ .
Δείτε την :
1 1/2 κούπα κοκ. φαρίνα
1 1/2 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κ.γλ. μπέικιν (γεμάτο)
4 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1 1/2 κούπα ηλιέλαιο
400 γρ. φέτα
1 μικρή χούφτα φρέσκια ρίγανη και πιπέρι
Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για την επιφάνεια
Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε ή ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν . Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα . Προσθέτουμε στη συνέχεια το ηλιέλαιο και στη συνέχεια το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα . Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε μια λεία , πυκνόρρευστη ζύμη . Τέλος προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη με το χέρι , τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και το πιπέρι και ανακατεύουμε . Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί (25x35) , πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 35 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα !
Περιμένουμε να σταθεί λίγο και να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !
Καλή όρεξη!
Σημ. : -Αντί για φρέσκια ρίγανη , μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένη ή δυόσμο ή ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή μοσχοκάρυδο…κλπ….