tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Βελούδινος πουρές πατάτας

Ο πουρές πατάτας  συνοδέυει πολύ …"αρμονικά" και ελαφρά , κατά τη γνώμη μου , το κρέας , το ψάρι , τα μπιφτέκια , τα παναρισμένα κρεατικά , αλλά και τα σουτζουκάκια και ένα σωρό άλλα φαγητά…Υπάρχουν βέβαια  πολλοί τρόποι για να φτιάξει κανείς πουρέ , με ανάμιξη κι άλλων υλικών όπως τυρί κρέμα ή με  λογιών βούτυρα ή με ποικιλία λαχανικών και ό,τι βάζει ο νους... Ο κλασικός , αφράτος , σφιχτός πουρές είναι ασύγκριτος με τη μεστή του γεύση και την παχιά , σφιχτή υφή  (θα τον φτιάξουμε άλλη μέρα )  αλλά εδώ θα δούμε έναν βελούδινο πουρέ , σχετικά αραιό , σχεδιασμένο   να συνοδεύει τα κρεατικά  "ήσυχα" και διακριτικά..…

poures1
Υλικά :


1 κιλό πατάτες
50 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσ χλιαρό , φρέσκο γάλα
Αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά

poures5poures2poures3poures4

Εκτέλεση:

Πλένουμε , καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες αλατισμένες με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε στεγνές σε μια λεκάνη και με το μπλέντερ xειρός   αρχίζουμε να τις πολτοποιούμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και το βούτυρο . Ίσως δε χρειαστεί όλο το γάλα κι αυτό εξαρτάται από την προτίμησή μας   αλλά κι από την ποικιλία της πατάτας (πόσο εύκολα μπορεί να αραιώνει) . Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση προσθέτοντας αλάτι ή μοσχοκάρυδο.
Αν θέλουμε τον πουρέ μας ελαφρύ , αντικαθιστούμε το βούτυρο με μια άλλη λιπαρή ουσία  χαμηλών λιπαρών. Ωστόσο το βούτυρο απογειώνει τη γεύση του!
Καλή επιτυχία!.

Συνταγή για τον αφράτο , κλασικό πουρέ και τα μυστικά του θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...