Κεφτέδες ψητοί με σάλτσα φέτας!
- Hits: 9756
Οι κεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό , μαμαδίστικο , όπως συνηθίζουμε να λέμε , φαγητό που μαζί με τις τηγανιτές πατάτες αποτελεί ιερό και απαραβίαστο πιάτο. Κάποια στιγμή όμως καλό είναι να το πειράξουμε κι αυτό , να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε ένα πιάτο πιο ελαφρύ , πιο υγιεινό με ενδιαφέρουσα , πρωτότυπη και δροσερή γεύση… Κάνουμε λοιπόν τους κεφτέδες μας ψητούς , τους συνδυάζουμε με λαχανικά στον ατμό ή οποιαδήποτε άλλη σαλάτα προτιμάμε και τους συνοδεύουμε με μια ανάλαφρη κρέμα τυριού που ταιριάζει απίστευτα…
Δείτε και θα καταλάβετε :
500 γρ. κιμά
1 κριθαροκουλούρα ολικής άλεσης μετρίου μεγέθους
2 φέτες ψωμί του τόστ ολικής άλεσης φρυγανιασμένες
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
1 αυγό
Λίγο ξύδι και χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
10 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
Αλάτι και πιπέρι
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε την κριθαροκουλούρα βρεγμένη και σπασμένη και τα φρυγανιασμένα ψωμιά του τόστ μουλιασμένα κι αυτά . Τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν πολύ καλά για αρκετή ώρα . Πρόσθέτουμε τότε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τελείως . Αφήνουμε τη ζύμη 10 λεπτά να περιμένει και στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει καλά! Τέλος με πινέλο αλείφουμε τους κεφτέδες με λίγο λάδι και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , σε γκριλ με αέρα για 20 λεπτά περίπου , στους 200ο. Αν χρειαστεί , στο τέλος τους γυρίζουμε κι από την άλλη μεριά να πάρουν χρώμα. Προσέχουμε όμως να μην παραψηθούν και στεγνώσουν .
Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ.
Ετοιμάζουμε λαχανικά στον ατμό ή τη σαλάτα που προτιμάμε ή ψητές πατάτες ή πατατοσαλάτα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τους κεφτέδες. Τα περιλούζουμε με τη σάλτσα φέτας και τα απολαμβάνουμε…
Καλή όρεξη!