Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα
- Hits: 9738
Αυτή η σαλάτα μου έχει κλέψει την καρδιά , είναι από τις πιο αγαπημένες μου . Τη θεωρώ αξεπέραστη και τα υλικά της μοναδικά . Το τυρί γκοργκοντζόλα είναι "έρωτας" και συνοδεύει με τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο το ζουμερό αχλάδι που σκορπίζουμε εδώ κι εκεί...Τα υλικά της , έτσι κι αλλιώς απίθανα και ο συνδυασμός φρούτου-τυριού-ξηρού καρπού…αξεπέραστος! Τη θεωρώ μια σαλάτα ιδιαίτερη που θα μπορούσε να αποτελεί τη σαλάτα σε "γεύμα για δύο" . Αλλά και πιο...πεζά να το δούμε , είναι μια υπέροχη σαλάτα δροσερή , χορταστική , γευστική και πλήρης που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της .
Δείτε την :
200 γρ.σαλατικά (μαρούλι , iceberg , radicio…)
1 μέτριο , ώριμο αχλάδι κομμένο σε κομματάκια
50 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα σε κυβάκια
1 χούφτα καρύδια
Αλάτι
1-2 φέτες ψωμί καψαλισμένο (εγώ βάζω ολικής άλεσης) ή κρουτόνς
Για τη σως :
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 γεμάτη κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση:
Πλένουμε , στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά , τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα . Ετοιμάζουμε και το αχλάδι και σκορπίζουμε τα κομμάτια του εδώ κι εκεί . Προσθέτουμε και το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά . Καψαλίζουμε και το ψωμί ή ετοιμάζουμε τα κρουτόνς και τα προσθέτουμε κι αυτά . Τέλος ετοιμάζουμε τη σως χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο σέικερ και περιλούζουμε με αυτή τη σαλάτα . Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!