tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρύζι με μπέικον και ανάμικτα λαχανικά

Αυτή την εκδοχή μαγειρέματος του ρυζιού την έχω συνδέσει με τα πιο γιορτινά γεύματα της οικογένειας , όταν ήμουν παιδί . Ήταν το επίσημο γαρνίρισμα σε ψητά αλλά και σε κοκκινιστά της κατσαρόλας και δεν είχα άδικο να το θαυμάζω τότε που στο σπίτι μας γνωρίζαμε μόνο το ρυζάκι σε σούπα ή το απλό σπειρωτό . Δεν ήταν και λίγο πράγμα , στα παιδικά μου μάτια να βλέπω τη μητέρα να σωτάρει ανάμικτα λαχανικά και ψιλοκομμένο μπέικον! Τώρα μπορεί να γελάμε …. τότε όμως απλά γλύφαμε τα δάχτυλά μας! Τι να πω τώρα; Στις δέκα φορές που θα έχω τραπέζι , τουλάχιστον οι μισές περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο “ριζότο” στο μενού…τιμής ένεκεν...
Και είναι τόσο απλό και νόστιμο :

ryzi laxanika1
Υλικά :


300 γρ. ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
330 γρ. ανάμικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)
6-8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

ryzi laxanika2ryzi laxanika3ryzi laxanika4ryzi laxanika5ryzi laxanika6ryzi laxanika7

{/webgallery}
Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής της συσκευασίας .(Εγώ προτιμώ το μαγείρεμα με την αναλογία νερού 1 προς 2 και όχι το βράσιμο και σούρωμα).
-Σε αντικολλητικό τηγάνι , σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το μπέικον . Όταν ροδίσει προσθέτουμε και τα λαχανικά και τα σωτάρουμε κι αυτά . Αλατίζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά όχι να λιώσουν . Ελέγχουμε αν υπάρχουν υγρά , οπότε δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν .
-Ενώνουμε τότε τα σωταρισμένα υλικά με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά . Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι επιπλέον.
-Μεταφέρουμε σε μπωλ σερβιρίσματος και σερβίρουμε αμέσως!
Λίγα λόγια ακόμα :
-Αν τα ανάμικτα λαχανικά που επιλέξαμε δεν περιέχουν μανιτάρια , μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λίγα ψιλοκομμένα , φρέσκα λευκά της αρεσκείας μας!
-Αντί για ελαιόλαδο στο σωτάρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη ή βούτυρο για πιο παχιά και δυνατή γεύση . Εγώ προτιμώ σαφώς το ελαιόλαδο γι’ αυτό και το προτείνω .
-Τέλος μπορούμε να τοποθετήσουμε το ρύζι σε φόρμα και αφού το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα να το σερβίρουμε περιλουσμένο με κάποια σάλτσα από τα υπόλοιπα συνοδευτικά εδέσματα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα . (Φροντίζουμε να πιέσουμε καλά το ρύζι μέσα στη φόρμα).
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...