Στικς καρότου
- Hits: 3707
Είναι η ώρα του δεκατιανού κι αυτό είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας. Ένα φρούτο , ίσως δύο κι ένα σνακ που θα μου δώσει ενέργεια και θα με “κρατήσει” μέχρι την ώρα του μεσημεριανού φαγητού που συνήθως αργεί αρκετά λόγω υποχρεώσεων…Αυτό το σνακ μπορεί να είναι μια μπάρα δημητριακών , ένα κουλούρι ή ένα αλμυρό σνακ. Λοιπόν αυτό το μικρό αλμυρό , πεντανόστιμο στικ καρότου που θα φτιάξουμε σήμερα , πολύ απλά κι εύκολα και θα το απολαύσουμε δεόντως , είναι τόσο γευστικό και τόσο ξεχωριστό. Τα υλικά του απλά και καθημερινά , λίγο λευκό κρασί , λαδάκι και αλευράκι , ενώ το τριμμένο καρότο χαρίζει αυτή την πινελιά που κάνει τη διαφορά…Αποτελούν επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για το τσάι!
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 ml λάδι ελαφρύ (ηλιέλαιο)
130 ml λευκό κρασί ή ρετσίνα
4 καρότα (γύρω στα 200 γρ. καθαρό βάρος)
Αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη (του κρεμμυδιού). Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι , το κρασί και το μπέικιν. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μπείκιν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη , εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη για λίγη ώρα σκεπασμένη να “ξεκουραστεί” και τότε παίρνουμε μικρή ποσότητα κάθε φορά , μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε μπαστουνάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα στικς καρότου να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δοχείο με σκέπασμα!
Απολαμβάνουμε κάθε στιγμή.
Καλή επιτυχία!