- Details
- Hits: 6939
Αυτή η δημοφιλής και αγαπητή σε όλους μας σως συνοδεύει και νοστιμίζει...το βραστό ή το ψητό ψάρι , το βραστό ή το ψητό κοτόπουλο, τα σάντουιτς , τα βραστά λαχανικά……και τόσα άλλα..Ακόμα , η γεύση της "δένει" πάρα πολύ με τα βραστά αυγά και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πάρα πολλές άλλες σάλτσες...
Δείτε την :
Υλικά:
- Details
- Hits: 7639
Η αγαπημένη και δημοφιλής μπεσαμέλ είναι μια σάλτσα κλασική , νόστιμη , κρεμώδης και…μαγική γιατί όπου ''βάλει το χεράκι της'' κάνει θαύματα. Η καταγωγή της χάνεται κάπου ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία , εμείς ωστόσο τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από τον κορυφαίο Έλληνα σεφ , Νίκο Τσελεμεντέ! Στο παστίτσιο , στο μουσακά , σε πολλά σουφλέ ( με λαζάνια, με λαχανικά, με κρεατικά) , σε κρέπες , σε τυρόπιτες και ένα σωρό άλλες δημιουργίες στην κουζίνα , η μπεσαμέλ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή . Δεν είναι απαραίτητο να είναι βαριά και επιβαρυμένη με πολλά αυγά και βούτυρο….αρκεί να είναι δεμένη σωστά με τα αγνά και απλά υλικά της : Γάλα , αλεύρι , λίγα αυγά , λίγο βούτυρο και τα μπαχαρικά που εμείς προτιμάμε...
Ας τη φτιάξουμε:
Yλικά: