- Details
- Hits: 137
Διάλεξε όποια ονομασία από τις τρεις προτιμάς αν και δεν έχει και πολλή σημασία. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τις φτιάξεις οπωσδήποτε αυτές τις αφράτες και μαλακές σπιτικές πιτούλες και να μην καταφύγεις ποτέ πάλι σε αυτές του εμπορίου αφού η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική κι εύκολη κι η επιτυχία σίγουρη. Για την ιστορία θα αναφέρω ότι naan bread είναι τα ινδικά επίπεδα ψωμάκια, παρόμοια με τα εγχώρια γνωστά σε όλους μας πιτάκια που χρησιμοποιούμε με γύρο ή σουβλάκι αλλά η διαφορά τους είναι ότι περιέχουν γιαούρτι στη ζύμη κι αυτό τις κάνει πολύ αφράτες, ελαστικές και νόστιμες.
Υλικά:
- Details
- Hits: 256
Όσο ζω μαθαίνω…κι αυτό είναι υπέροχο! Μαθαίνω καινούρια πράγματα, γνωρίζω νέους ανθρώπους, άλλες απόψεις, συμπεριφορές, κουλτούρες, μαθαίνω νέες πληροφορίες…κι όσο πιο πολύ μαθαίνω, τόσο πιο πολύ ανακαλύπτω πως αυτά που γνωρίζω είναι λίγα. Έχει τη γοητεία του αυτό και κρατάει τον άνθρωπο σε ένα διαρκές ενδιαφέρον, σε μια αγάπη για την καθε μέρα που ξημερώνει, σε αγάπη για τη ζωή. Πρόσφατα έμαθα για το “λάχανο τουρσί” μια συνήθεια που έχει προέλευση το βορρά, από την καλή μου φίλη τη Χριστίνα που η καταγωγή της είναι από τη Ρουμανία. Με φίλεψε, το δοκίμασα, το λάτρεψα…Με το λάχανο τουρσί μπορούμε να τυλίξουμε υπέροχους ντολμάδες, να κάνουμε μαγειρευτά φαγητά, να κάνουμε υπέροχες σαλάτες.
Υλικά:
- Details
- Hits: 272
Το ψωμί του τοστ είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά στη διατροφή μας. Συνεπώς, θεωρώ τίμιο να είναι όσο το δυνατόν πιο αγνό, φροντισμένο και υγιεινό. Να φτιάχνεται με επιλεγμένα προϊόντα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς βιομηχανικά λίπη κι έλαια, αλλά με καλό αλεύρι που μόνοι μας θα επιλέξουμε, με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Τα τελευταία και σημαντικότερα υλικά είναι η φροντίδα και το μεράκι…Είναι τόσο εύκολο που είναι κρίμα να μην το κάνουμε…
Υλικά:
- Details
- Hits: 805
Ποιά είναι η συνταγή για την καταπολέμηση του άγχους; Αλεύρι για ζυμώμωτα, αυγά και μια πρέζα αλάτι…Τίποτα περισσότερο…Αδειάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας, κάνουμε λακκουβίτσα στο κέντρο, ρίχνουμε τα αυγά και το αλάτι κι αρχίζουμε το ζύμωμα. Εδώ επιστρατεύουμε όλη μας τη δύναμη, το πάθος, την ένταση και ζυμώνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Ό,τι μας αγχώνει, ό,τι μας θυμώνει, ό,τι μας ανησυχεί το μετατρέπουμε σε ενέργεια και τη διοχετεύουμε στη ζύμη. Όσο πιο πολύ τη “βασανίζουμε” τόσο πιο μαλακή κι εύπλαστη γίνεται…Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι πάθος που δεν τελειώνει ποτέ…
Υλικά για 4 μερίδες: