tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

H συγκεκριμένη σάλτσα είναι μια σάλτσα παχιά στην υφή , στη γεύση  (όχι στις θερμίδες ) μα και γευστική . Όποιος αγαπά την κάπαρη και τις δυνατές , πικάντικες γεύσεις θα τη λατρέψει . Συνδυάζεται τέλεια και εύκολα με ένα σωρό φρέσκα ή βραστά λαχανικά . Είναι ιδανική για την τονοσαλάτα και για τις βραστές πατάτες . Ακόμα συνοδεύει βραστό ψάρι ή και ψητό . Τέλος και με καψαλισμένο ψωμί ή παξιμάδι είναι ένα τέλειο ορεκτικό . Φυλάσσεται στο ψυγείο για αρκετές μέρες...εκτός και τη χρησιμοποιήσουμε για μια χορταστική , πληθωρική σαλάτα...οπότε καταναλώνεται μονομιάς.

Δείτε τη :

saltsa kaparhs

Υλικά :

Πιο παλιά θεωρούσα το να ανοίξω μόνη μου φύλλο για πίτες πολύ δύσκολη διαδικασία , σχεδόν ακατόρθωτη…πίστευα πως δε θα τα καταφέρω ποτέ….έλα όμως που τα κατάφερα! και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολο και αξίζει τον κόπο πάρα πολύ! Τώρα πια είναι μια αγαπημένη κι ευχάριστη ασχολία και το αποτέλεσμα απογειώνει την κάθε είδους πίτα που θέλω να φτιάξω…Τώρα καταλαβαίνω τη γοητεία που έχει ο πλάστης και το αλεύρι και το δέσιμο που έβλεπα να έχουν οι πιο παλιές νοικοκυρές μ’ αυτά τα υλικά….

fyllo spitiko1

Η λαγάνα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του καθαροδευτεριάτικου τραπεζιού! Η ιστορία της είναι πολύ παλιά όσο η αρχαία ελληνική ιστορία και όχι μόνο , καθώς τη συναντάμε και στην Εβραϊκή Παράδοση με το “άζυμο” ψωμί της νύχτας της μεγάλης εξόδου από την Αίγυπτο. Στις μέρες μας η λαγάνα είναι το απολαυστικό αυτό , αρωματικό και πασπαλισμένο με μπόλικο σουσάμι ψωμί με το χαρακτηριστικό σχήμα και την αέρινη υφή. Συνοδεύει τα σαρακοστιανά , νηστήσιμα εδέσματα (ταραμοσαλάτα , ελιές , θαλασσινά , χαλβά , πίκλες…κλπ…) και μας θυμίζει ότι μας χωρίζουν 40 μόνο μέρες από την Λαμπρή ημέρα του Πάσχα!

lagana1
Υλικά :

Η τάρτα σα φαγητό έχει πολλά πλεονεκτήματα γιατί μπορεί να γίνει με κάθε λογής υλικά και συνδυασμούς…μπορεί να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό ορεκτικό σε τραπέζι , ένα ωραίο καθημερινό γεύμα μαζί με μια σαλάτα ή ακόμα και το κολατσιό που μπορούμε να πάρουμε εκτός σπιτιού….Ακόμα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να την ετοιμάσουμε-προψήσουμε από την προηγούμενη μέρα κι έτσι χωρίς πολύ κόπο και χρόνο να τη γεμίσουμε και να την ψήσουμε όταν μας είναι απαραίτητη…Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη και πρακτική και μας χαρίζει μια νόστιμη και τραγανή βάση . Ας τη δούμε :

vasi armyris tartas1
Υλικά (για ταρτιέρα 24 εκ.) :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

βασικες συνταγες