Λικέρ περγαμόντο
- Hits: 6971
Καθώς έχω δηλώσει επανειλημμένα λατρεύω το περγαμόντο και το αξεπέραστο άρωμά του…Το ξύσμα του , όταν ετοιμάζουμε το γλυκό πλημμυρίζει το χώρο τόσο μεθυστικά που θά ‘θελα να μην υποχωρήσει για κανένα λόγο , θα ‘θελα να μεινει εκεί για να ξυπνάει τις αισθήσεις και για να φτιάχνει τη διάθεσή μου!.. Το κλείνω λοιπόν κι εγώ σε ένα μπουκάλι με βότκα και περιμένω για λίγες μέρες…Όταν έρθει η ώρα , ετοιμάζω ένα ποτό , τόσο δυνατό και ανεπανάληπτο όσο το άρωμά του…Είναι ιδανικό κέρασμα , είναι εξαιρετικό μετά από ένα τραπέζι , χωνευτικό και απολαυστικό , ό,τι πρέπει για να κλείσει μια βραδιά συνδαιτημόνων με τον καλύτερο τρόπο και να αφήσει την καλύτερη γεύση στο στόμα….
Υλικά :
90 γρ. ξύσμα από περιγαμόντo
500 ml. vodka
500 ml. λευκό ρούμι (ή τσίπουρο εξαιρετικής ποιότητας)
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ξύσμα και τα ποτά σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά και το φυλάμε στο ντουλάπι για 8-10 μέρες. Από καιρού σε καιρό το κινούμε λίγο για να ανακατεύεται το περιεγχόμενο. Όταν περάσουν οι μέρες φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά (μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι. Τότε χρησιμοποιώντας πολύ ψιλό σουρωτήρι στραγγίζουμε το αρωματισμένο ποτό μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι. Ανακατεύουμε για λίγο και το λικέρ είναι έτοιμο . Τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!