Σως καραμέλας
- Hits: 4130
Αυτή η σως είναι μια πραγματική απόλαυση . Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να απογειώσει και το πιο απλό επιδόρπιο , το πιο απλό κεκάκι ή ένα απλό γλύκισμα και να του δώσει αυτό που χρειάζεται για να μετατραπεί σε ένα θεϊκό , δελεαστικό και υπέροχο επιδόρπιο . Ταιριάζει απίστευτα με όποιο γλύκισμα περιέχει μήλο , μπορεί μάλιστα να περιλούσει ψητά μήλα . Ακόμα είναι υπέροχο με γλυκίσματα τύπου μηλόπιτας ή τάτρας φρούτων ή σε γλυκά με σφολιάτα ή φύλλο…Τώρα αν αναφέρω ότι αρκετή ποσότητα καταναλώνεται κρυφά με το κουταλάκι έτσι όπως στέκεται προκλητικά μέσα στη σαλτσιέρα…θα ήμουν μάλλον προβλέψιμη και κοινότυπη…
Δείτε την :
100 ml. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. (γεμάτη) μέλι
1 κ.γλ. γλυκόζη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση :
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί . Ζεσταίνουμε στην αρχή σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσουν τα υλικά . Ανακατεύουμε διαρκώς . Όταν αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά , δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα . Βράζουμε τη σως για λίγα λεπτά μέχρι να “δέσει” και αποσύρουμε από τη φωτιά . Όταν κρυώσει θα πήξει ακόμα περισσότερο και είναι έτοιμη για χρήση.
Την επόμενη μέρα , αν δεν καταναλωθεί , τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο . Ανακατεύουμε λίγο πριν τη χρήση.
Καλή απόλαυση!