tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το σμέουρο είναι αυτό το καταπληκτικό , μικρό φρουτάκι με το ρόδινο χρώμα , την υπόξινη γεύση και την όψη που θυμίζει αρκετά τις φράουλες. Οι άγγλοι και οι αμερικάνοι το λένε raspberry , οι γάλλοι το λένε framboise , εγώ πάλι το λέω ευεργεσία για τον οργανισμό , το λέω ένα μικρό θαύμα της φύσης. Έχει μεγάλη αντιοξειδωτική αξία και αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Το χρησιμοποιώ πάρα πολύ σε γλυκά , σαλάτες ή φρουτοσαλάτες, κυρίως όμως το χρησιμοποιώ για να φτιάξω μια υπέροχη , ρουμπινένια , κατακόκκινη μαρμελάδα η οποία κερδίζει καθέναν πριν ακόμα τη δοκκιμάσει , μόνο και μόνο με το υπέροχο χρώμα της. Φροντίζω να μην την κάνω πολύ γλυκιά , έτσι ώτε να αναδεικνύεται η μοναδική , υπόξινη γεύση του φρούτου…

Δείτε τη:

marmelada smeoyra1
Υλικά:

Λαδοραβανί
Αυτό το υπέροχο παραδοσιακό γλυκό το συναντάμε στην περιοχή μας πολύ συχνά. Ομολογώ πως στην οικογένειά μου δεν συνηθιζόταν αλλά όπου κι αν πήγαινα το συναντούσα μπροστά μου κι έτσι δεν το στερήθηκα ποτέ. Μου αρέσει αυτό το γλυκό, έτσι λαδένιο , στεγνό και ξεροψημένο που είναι , γαρνιρισμένο με ολόκληρα αμύγδαλα και μπόλικο άρωμα βανίλιας (κάποιοι το συνηθίζουν με ξύσμα λεμονιού) και το έβαλα στόχο να βρω τη συνταγή για να το απολαμβάνω όσο συχνά θέλω. Μια εξαιρετική μου φίλη και συμπολίτισσα , η Γιάννα και μια εξίσου εξαιρετική διαδικτυακή μου φίλη , pastry chef η Μαρκέλα Παππά μου εμπιστέυτηκαν τη συνταγή τους η οποία ήταν σχεδόν ίδια…

ladoravani1
Υλικά :

Η καρυδόπιτα για μένα είναι το κορυφαίο , κλασικό , παραδοσιακό και πλέον “αρχοντικό” γλυκό…μου φέρνει στο μυαλό την εικόνα της παλιάς σερβάντας και πάνω να δεσπόζει μια πληθωρική πιατέλα με τετράγωνα , σιροπιασμένα , αρωματικά κομμάτια καρυδόπιτας…Πιο σύγχρονη εκδοχή βέβαια θέλει την καρυδόπιτα σερβιρισμένη με μια μπάλα παγωτό και λίγο σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας...Όταν ήμουν μικρή δε θυμάμαι να τρελαινόμουν και πολύ γι’ αυτό το γλυκό και όταν μάλιστα πηγαίναμε σε μια γιορτή και μας κερνούσαν καρυδόπιτα έλεγα μέσα μου : “πάλι αυτή;” Με τον καιρό όμως κατάλαβα πως μερικά πράγματα έχουν αξία ανεκτίμητη κι είναι διαχρονικά!

karydopita1
Υλικά :

Αυτή η πίτα δεν ξέρω γιατί λέγεται έτσι , εκείνο που ξέρω είναι ότι είναι υπέροχη! Μάλλον έχει να κάνει με τα φύλλα τα οποία τα τσαλακώνουμε σα να ήταν “πατσαβούρια” , όχι βέβαια γιατί βαριόμαστε ή είμαστε αδέξιοι στα χέρια αλλά επειδή θέλουμε να σχηματίσουμε πτυχές ανάμεσα στα φύλλα , για να τρυπώσει ανάμεσα το βουτυράκι , να τα ψήσει και να τα κάνει τραγανά και υπέροχα και στη συνέχεια να συμπληρώσουμε την “καλλιτεχνία” μας με ένα ζαχαρούχο γάλα , μπόλικη άχνη και κανέλα…τόσο απλά…Πρόκειται για ένα γλύκισμα που ετοιμάζεται πανεύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλους!

Δείτε το :

glykia patsaboyropita1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ