- Details
- Hits: 6594
Αυτή την εξαιρετική συνταγή για σταφιδόψωμα την κάνω χρόνια γιατί είναι απλή , πετυχημένη , σχεδόν διασκεδαστική! Όσο για το αποτέλεσμα; Εξίσου εξαιρετικό. Τα σταφιδόψωμα τα αγαπάμε όλοι, μικροί και μεγάλοι και τα προτιμάμε σαν κολατσιό αφράτα και νόστιμα , κλασικά κι αγαπημένα καθώς είναι. Η αυθεντική συνταγή προτείνει μέσα και άρωμα από μαχλέπι και κακουλέ . Σ’ αυτή την περίπτωση , δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου από τα τσουρέκια . Εγώ πολύ συχνά , παραλείπω τα δύο αυτά αρωματικά (τα οποία είνια έξοχα) και προσθέτω μπόλικη κανέλα…Ούτως ή άλλως γίνονται ανάρπαστα…
Ας τα φτιάξουμε:
- Details
- Hits: 7043
Μιλάμε για ένα κλασικό γλυκό με καρύδα , αφράτο , σιροπιαστό , αγαπημένο…δεν υπάρχει γιορτή ή γεγονός που να μη συνοδεύεται από το άρωμά της , την πλούσια γεύση της και το απολαυστικό σιρόπι να την κάνει ακόμα πιο δελεαστική…Λουσμένη με άφθονη καρύδα στην επιφάνειά της και δροσερή μοιάζει ακαταμάχητη…Η ζύμη της περιέχει σιμιγδάλι! Δεν ξέρω ποιό από τα δυό να προτείνω…εγώ προσωπικά τη φτιάχνω πότε με ψιλό , πότε με χοντρό σιμιγδάλι και μας αρέσει εξίσου…Ωστόσο , η επιλογή αυτή φαντάζει λεπτομέρεια μπροστά στην απόλαυση που προσφέρει ένα παγωμένο κομμάτι σιροπιαστής καρύδας , ειδκά αν αυτό συνοδεύται από μια μπάλα παγωτό με άρωμα λεμόνι…
Υλικά :
- Details
- Hits: 5180
Από τη μια είναι τα κεράσια , αυτά τα ζουμερά , υπέροχα , κατακόκκινα φρουτάκια που περιμένουμε πώς και πώς να κάνουν την εμφάνισή τους και να τα απολαύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε μιας και η εποχή που ευδοκιμούν είναι σχετικά περιορισμένη κι από την άλλη είναι αυτή η υπέροχη , παραδοσιακή , γαλλική συνταγή που θυμίζει κάτι από γαλατόπιτα με φρούτα . Πρόκειται για μια παραδοσιακή κατασκευή , κάτι σαν ψητή κρέμα η οποία παίρνει χρώμα και άρωμα , γλύκα και χυμούς από τα ζουμερά , φρέσκα κεράσια που ξεφυτρώνουν ομοιόμορφα και φανταχτερά από μέσα της…Κατά τ’ άλλα , είναι τόσο απλή που γίνεται λατρεία…Φυσικά μπορούμε να τη φτιάξουμε και με άλλα φρούτα (φράουλες , βερύκοκα , βατόμουρα , δαμάσκηνα κλπ.) αλλά η αυθεντική πρόταση είναι αυτή με τα λατρεμένα μας κεράσια…
Υλικά :
- Details
- Hits: 7922
Πριν μέρες μια καλή μου φίλη , η Ελένη με κέρασε καρυδόπιτα . Ήταν υπέροχη , τόσο επιτυχημένη σε γεύση , σε σιρόπιασμα , σε αρώματα μπαχαρικών , σε όλα της. Όπως είναι επόμενο , δεν άργησα καθόλου να κάνω την ευκόλως εννοούμενη παράκληση: “Ελένη μου , σε παρακαλώ , θα μου δώσεις τη συνταγή;” Η απάντηση της Ελένης ήταν : “φυσικά , θα σου τη φέρω την επόμενη φορά που θα σε δω” . Προς μεγάλη μου χαρά κι έκπληξη αυτή την επόμενη φορά , εμφανίζεται η Ελένη με ένα τετρασέλιδο , χειρόγραφο χαρτί και μου λέει : Σου έγραψα και “του ούζου” , ένα γλυκό που φτιάχνω χρόνια τώρα και ίσως σε ενδιαφέρει! Καλά έκανα;” Τα ρωτάνε αυτά τα πράγματα , Ελένη μου;;; Λοιπόν αυτό το σιροπιαστό γλυκό είναι η μεγάλη αποκάλυψη. Όποιος δεν το έχει δοκιμάσει...απλά χάνει μια μοναδική , γευστική εμπειρία….